Бъди активен, действай!

Света в който живеем се изгражда основно от действията ни. Ние не можем да направим абсолютно нищо без да действаме.

Искаме да си хапнем ябълка, но за да го направим трябва да раздвижим тялото си, да излезем от вкъщи, да отидем до дървото в градината, да я откъснем, измием и чак тогава да я изядем.

🔸Ние отиваме до възможността, а не обратното.🔸

Такива са законите на Природата и Света.🌳🌅 Ябълки колкото си искаш навън, но нито една няма да долети сама до нас и да ни падне на главата, ей така от нищото, или ако това се случи то най- вероятно поне ще сме си направили труда да седнем под дървото .

В нашето Действие е добре да има няколко основни компонента:

🧡 Да притежава правилно намерение и да ни носи развитие. Важно е преди да направим каквото и да е да помислим защо го правим и какво ще но донесе това. Не трябва да действаме само по инерция. 🔸Човек не може да си доставя удоволствия от всичко което му се изпречи на пътя и което му се прииска на сърцето.🔸Вижда вкусна торта или пица и си хапва. Пийва му се бира, безалкохолно или чаша винце и веднага тича до магазина да си купи, лежи безцелно или др. Не е редно да задоволяваме всяка своя потребност.

🧡Да имаме някакви Граници и ограничения: те ще ни помагат да сме по-внимателни, поставят ни на правилния път и ни напомнят когато кривваме от него, че го правим.

Например: Избягваме пържено, не пием газирано осен 1 път седмично, ограничаваме захарните. Ако пием алкохол е само по определен повод и т.н.

 При всички положения рано или късно ще ни се наложи да се ограничим в нещо. Това е неизбежен момент.

Или ще трябва да го направим по свое собствено желание, подбирайки внимателно действията и навиците си като САМИ избягваме, това което ни вреди
ИЛИ живота ще го направи по ‚другия‘ начин: ще ни сложи граници чрез болести, проблеми, комплекси, нещастия и т.н.

🔸Трябва да изберем едната от 2те опции. Решението е изцяло наше.🔸

💚 Границите ни ( разумните) предпазват от деградация. Те са нашата насока и точно те ще ни помогнат да вървим напред и нагоре.💚

🧡 Само чрез действия можем да променим недостатъците си:
Всеки един от нас има огромен потенциал, за който дори не подозира и е важно а го осъзнаем.. Трябва да поработим върху този въпрос.

Ако фитнеса не ви харесва, опитайте с танци, йога или плуване. Ако чувствате, че спорта не е за вас включете повече разходки и енергията насочете към спазването само на хранителен режим например. Изберете някакво действие, каквото и да е, като имате предвид че то накланя везната или в посока на развитие и достигнане до тялото на мечтите ви и здраве или в обратната.

🔸Не се оставяйте по течението. Бездействието също е форма на действие.🔸

💚 Само активността ни може да бъде инструмента, чрез който ще успеем да постигнем Здраво и Красиво тяло. 💚

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *