Въобразяваш си!

Въобразяваш си! Ние се раждаме със своето въображение. То служи за изпитание на човека. Според това как той ще го използва Може или да се приближи  до С-здателя и хубавите неща или да се отдалечи. Да внесе светлина в живота или обратното да засили тъмнината.

РАЗУМА показва реална картина, въображението- ГРЕШНА ТАКАВА. То дава допълнителна сила и в нашата глава хубавото изкарва още по-хубаво, а Не хубавото- още по-не хубаво. При всички случаи дали със знак + или – ще НАДСКОЧИ границите на РЕАЛНОТО и в крайна сметка ще донесе разочарование.

Ако не се използва правилно създава алтернатива на РАЗУМА и тогава човека може много да се заблуди, да стигне на места на които не иска да е и да се ЗАГУБИ.

Всеки постоянно си представя нещо. Мозъка скача от една картина на друга: илюзии, телесни желания, страсти, мечти, блянове, без да се задържа много. Ако те попитат какво си чел онзи ден вероятно няма да се сетиш. Когато дразнителя е СИЛЕН, той ОБХВАЩА тотално въображението и разума спира да съществува.

Вкусна торта, чаша винце, гола красива жена, хазарт… Можеш дори да си помислиш, че това идва от РАЗУМА.

Ако въображението се смеси с качества като ревност, злоба, завист и разума е слаб, то ще полети в негативна посока и това може да бъде разрушително за човека и живота му.

БЕЗКОНТРОЛНОТО  ВЪОБРАЖЕНИЕ е корена на повечето психологически разстройства. 

На нас постоянно ни се иска нещо ново и въображението не спира да ни носи от една мисловна картина на друга. То буквално те вкарва във филма, в илюзиите, в страхове, в съмнения, в преувеличено самочувствие- ГУБИ ти времето. 95% от хората по света живеят в свой ВЪОБРАЖАЕМ свят, а не в реалността! Има и умни такива, които са сигурни в неща гледали ги в някой филм или прочели в книга. И те са твърдо убедени, че това е реално, въпреки че НЕ е. Отделно са и объркани от други заблудени хора от тяхните си фантазии и всичко това премесено с частичка от реалността.

Това което мислиш, казваш, чуваш, възприемаш са съвсем различни неща. Ние не можем да се разберем дори и в един най-обикновен разговор помежду си. И за това е виновно въображението. То прехвърча от едно в друго. Пречи ти да се концентрираш. Започваш да четеш книга и се усещаш как си унесъл на някъде. То търси все нещо ново- това му е в природата. Старото става скучно, а новото- старо. Вкарва те в лъжа. Всички хора волно или неволно лъжат, като добавят от себе си преувеличавайки  в разказите и историите си, така че да ги наклонят в желаната от тях посока.  Въображението ВИНАГИ се опитва да излезе от това което е в действителност – изопачава, драматизира, заблуждава, измисля си. Развихря се като те вкарва в илюзия. Понякога помага на човека да се отпусне от напрежението и стреса. Блуждаеш си замечтан.

Между реалността и въображението/фантазиите има много пропуснати възможности.

Как да го контролираш?

 ДЕЙСТВАЙ осъзнато ПРЕЗ РАЗУМА.

-Това което ще направя сега ПРАВИЛНО ли е, ще ми донесе ли полза и нещо хубаво след време или е само ЗА момента? Повече ми помага или ПРЕЧИ?  Съобразено ли е с Божествните закони и добро ли е за мен, за хората, за света или по-скоро може да навреди. Вредна храна, алкохол, мързел, бърз зае м, необоснован кредит, хазарт,  леки връзки, антидепресанти…- СПРИ СЕ!- мисли  Д Ъ Л Г О С Р О Ч Н О.

Но за тази цел ти трябва да си поне от части запознат и с божествените инструкции. Има хора, които си мислят: ‘Обичам Б-г, ще татуирам инициалите му на тялото си’. Но това е абсолютно ЗАБРАНЕНО- да рисуваш по себе си, и със свещено име след това да влизаш на нечисто място като тоалетната например. Разума трябва да се основава на факти и истина- абсолютната Божествена такава, не на въображение. Иначе ти пак си в неистина и ще си задълбочаваш илюзиите.

Въображението може да направи човка нещастен и да го привърже към нещо, което НЕ съществува. То е над реалността и ти показва картини, които никога не се случват. В повечето случаи не помага, а вреди на правилния живот.

‘‘Не може ли да си блуждая, какво толкова, това е просто мисъл?‘‘.

Мисълта е най-близо до действието, то е последващо. Мечтанието без разумна почва под себе си може да те накара да направиш неща, които няма да имат добри последици. 

Необходим е ЗДРАВ РАЗУМ, за да се бориш срещу него, иначе Въображението без контрола на разума може да стане собственик на тялото. То е с разрушителна мощ.

Ако се използва обаче контролирано ще те отведе до хубавите неща. Разума не може да се движи без него. 2-те свързани и в правилното съотношение са огромна сила, като кола с гориво и водят до просперитет във всяка област на живота.

Учи се въображението да поставяш под контрола на РАЗУМА. Не просто да фантазираш илюзорно неща, а да имаш ПЛАН базиран на разумна основа. Иначе си съществуваш и носиш в някакви илюзии. Това е вредно и ОПАСНО.

Въображението е сляпа сила, то е изпит. Идва от С-дателя ни, но също е и господар в царството на злото. Може или да открие реалността или тотално да я скрие. Да те издигне или унищожи.

Това е начина на злото- да рисува НЕ съществуващи картини- въображаем живот и свят и да те държи в тъмнината, в лъжа, далеч от ИСТИНАТА и Б-г (високата енергия и усещания). Като в кино салона- там няма реални хора, само картинки и развлечение- нищо повече. Когато включиш осветлението виждаш, че на ектана няма живи герои, това е просто филм и нищо друго. Така изчезва царството на злото и мрака, когато го УСВЕТИШ.

Слагай КОНТРОЛ на ВЪОБРАЖЕНИЕТО ЧРЕЗ РАЗУМА и действай само през божествената истина, мъдрост, инструкции и знание, за да не се погубиш.

Това ще те ИЗДИГНЕ  в друга ЕНЕРГИЯ и СЪЗНАНИЕ и ще отвори съвсем различен свят пред теб.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *