Дали не грешиш?

Една от най-често срещаните грешки при трениращите е НЕПРАВИЛНОТО разпределение на бързия въглехидрат с цел покачване на мускулна маса и/или чистене на подкожни мазнини.

Разбира се типа структура, гена, костите, мускулатурата индивидуално също до някъде са определящи за това, но има универсални неща, които работят за всеки.

🔸Ако целта е ПОКАЧВАНЕ на чиста Мускулна маса при НАТУРАЛНО трениращ човек консумацията на бърз въглехидрат преди тренировката е не правилна (захарни изделия: бонбони, вафли, шоколади, торти, кексчета, глюкоза, сушени плодове, бял хляб, диня, ананас, грозде, мед и др.)

Това блокира естественото отделяне на хормон на растежа в тренировъчното време и кара тялото да ВЛЕЗЕ в режим на задържане на подкожни мазнини и да ИЗЛЕЗЕ от този на редуцирането им, а целта е точно обратната. 🔸

📙За покачване на мускулна маса най-подходящото време за прием на бърз въглехидрат е сутрин, веднага след ставане от сън или след силовата тренировка в комбинация с протеин и/или полезни мазнини.

📗Ако целта е по – бързо изчистване на мазнини, бързите въглехидрати е по – добре да се намалят до минимум или премахнат за известно време напълно в зависимост от типа структура, крайната цел и времето за достигането и.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *