Домашни бонбони Рафаело ( 2 рецепти )

Домашно приготвени бонбони Рафаело:

Рецепта 1

става по-лесно и по-бързо, без допълнителна обработка и е с по-малко калории. Необходими са ви само пълномаслени кокосови стърготини, за голяма порция  около 200гр, подсладено кондензирано мляко (аз купувам от Лидъл 397 гр)/ако целта е по-бързо отлабване не купувайте подсладено, вместо захар изолзпвайте мед, агаве, стевия, кленов сироп/ и шепа сурови бадеми. Смесвате стърготините, млякото ( и подлсладителя ), оформяте на точета, поставяте бадема вътре, поръсвате със стърготините, за да имат завършен вид.  Слагате в хладилник за около час. Готови за консумация.

Рецепта 2-

необходими продукти за голяма порция:

  • около 150-200 гр пълномаслени кокосови стърготини
  • кондензирано подсладено мляко (може да подлсадите и вие с:  кокосова захар,  кафява захар на вкус или агаве, кленов сироп)
  • краве масло около 50 гр
  • около 50 гр сурови бадеми
  • 2 ванилии

На тефлонов тиган (дълбок) смесвате кондензираното мляко, ванилията, подсладителя и маслото. На бавен огън (около 5-6 степен) изчаквате леко да заври, докато бъркате постоянно, за да не залепне.

След това добавяте и кокосоите стърготини (оставете и такива, с които ще украсите готовите бонбони). Не забравяйте да разбърквате през цялото време, за да не залепне. Сместа трябва да заприлича на смес наподобяваща тесто. Когато това се случи, може да махнете от котлона, изчакайте да изстине.

Оформете на топчета, поставете бадема, оваляйте в кокосовите стърготини. Оставете в хладилника да стегне за час-2. Готови за консумация.

Стават много вкусни. Ако целта ви е отслабване имайте предвид, че рецептата съдържа не малко калории и мазнини. Ограничете консумацията до 1 път седмично. Съобразете и останалата част от храненето си, за още по-добър резутат.

Ако искаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *