Духовно умрял ли си?

В духовното разбиране смъртта означава да паднеш по- ниско от колкото си бил преди това като статус и ниво. Това е болезнено за душата.

Има 4 степени на смърт, които човек може да преживее в живота.

♦ Когато човек не се ръкови от своя разум, а от емоциите и инстинктите си. ( моментните страсти)

Тогава той не може да се издига (духовно, емоционално, материално). И сам поставя себе си в състояние на духовна смърт.

(Депресия, страхове,  тъга, отчаяние, негативни мисли)

Например:

Ти си на режим но виждаш торта, емоцията и страстта в теб надделяват и накрая изяжда парчето. Разума ти не е успял да те спре.

-Хората трябва да се образоват за това как да ръководят себе си през разума първо и така да влиаят на емоциите, желанията и инстинктите си, а не обратното.

Едното съживява душата и човек се издига, а другото я убива и той пада.

Душата е загубила интерес и желание към С-здателя. А нейното естествено вътрешно състояние е копнеж и тя да го търси. Този, който не търси и не подхранва връзката си с Тво-реца загъбва себе си и в живота. Той се усеща и счита за умрял духовно.

-Изучаването на бо-жествената мъдрост би го събудила. Също работа и развитие в сферата свързана с мисия, Талантите, възможностите, силните страни.

♦ Когато душата прави грехове и потъва в тях. ( заедно с тялото)

Разкаяние пред В-сшата сила и спиране от нередното тя може да се роди и засияе отново.

♦ Физическа смърт. Тялото има цел да съхрани душата в земния и път. Когато то вече не може да прави това, се счита за умряло.

Мъдрецит казва, че духовната смърт като изживяване е много по-болезнена за душата от физическата такава. Духовно умрелия човек е нещастен, в депресията, в грижите, в проблемите. Той има проблеми с теглото и визията си, не харесва себе си, няма увереност, душевна лекота. Липсват му енергия, късмет, мотивация, воля, ентусиазъм, трепет от живота.

Пламъка е почти угаснал в него. Но винаги можеш да го подсилиш!

Избери живота! Разкаянието, правилните знания, всекидневната работа над себе си и и контрола над моментите страсти имат силата да съживят всеки.

За индивидуален режим на хранене и тренировки за фитнес зала или за вкъщи ми пиши. ♥

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *