Елексир на младостта

Ако спермата на мъжа няма способността да опложда за това може да има няколко причини. Спермазоидите могат да са недостатъчни, като брой или обем, да бъдат анормални, лошокачествени  или бавно подвижни или да се стремят да се групират, състояние, наречено аглутинация, и да не могат да се придвижват бързо.

По-бързата, по-потентната сперма е при младите мъже. Мъжката сперма започва да губи качествата си, като това става от 24 години нататък.

Но за спермата съществува елексир, толкова обикновен и леснодостъпен! Витамин Це. Витамин Це дава нов живот и подвижност на сперматозоидите. Увеличеното приемане на витамин Це при хора възстановява оплодителните способности.

При мъже  с повече от 25% аглутинация на спермата не могат да създадат поколение. Но в едно изследване на такива мъже  от  специалисти показало, че  с даването на витами Це по 1000 мг за 60 дни резултатите били изумителни. Броят на сперматозоидите  в семенната течност скочил с почти 60%, а спермата била поне с 30% по-подвижна, процентът на анормалните сперматозоиди намалял значително- и, като неуспоримо доказателство всички мъже ,подложени на лечението с витамин Це, оплодили своите съпруги до края на двумесечния изпитателен срок.

Никой от ”контролната” геупа изследвания, която не приемали витамин Це, не успял да нарави това.

Теорията е, че витамин Це въздейства главно, защото притежава антиоксидантни свойства, които предпазват спермата  от атаките на  молекули-ренегати, наречени свободни радикали на кислорода.

Например, изглежда ,че групирането на сперматозоидите, което води до стерилитет, се причинява от неправилно окисляване. Учените са документирали, че едно вещество наречено ”неспецифичен за спермата аглутинин” (НСА), я предпазва, като се залепва за повърхността на сперматозоидите. Но ако НСА се окисли от свободните радикали, повече не може да се прикрепя към спермата. В резултат на това сперматозоидите се събират на групи, което парализира техния устрем и подвижността им.

Точното количество витамин Це е индивидуално за всички, защото всеки има раличен начин на живот. Много зависи един мъж да каква степен е изложен на  токсични вещества, замърсен въздух, тежки метали, тютюн, алкохол, неправилно хранене и др.

Такива токсини се натрупват през годините в тъканите на семенната жлеза, където се произвеждат сперматозоидите. Натрупването на токсините помага да си обясним защо оплодитерлната способност на мъжете намалява годините.

Чрез подходящ режим може да си набавяте  необходимия за доброто здраве витамин Це. Тези 200 милиграма  от витамина, посочени  като достатъчни  за възстановяване на нормалните функции на спермата, се съдържат в следните храни:

ПОДХОДЯЩИ ХРАНИ, които да включите в режима си  ЗА ПОДДЪРЖАНЕ  на качествена сперма:

**около 2 червени чушки (212 милиграма)

**3 плода киви (222 мг.)

**3 портокала (210 мг.)

**един пъпеш (226 мг.)

**пресни ягоди (210 мг.)

По-добрия вариант е да се опитате да доставите витамина от храната си. Храната съдържа и вещество (антиоксидант) глутатион (в аспержи, авокадо,зеленолистните ), което също помага в запазването на качеството на спермата.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *