Защо сме постоянно гладни и неудоволетворени

Когато човек  огладнее и иска да яде в него се активират 2 вида глад. Единия е явен, а другия скрит.

Явния глад може да бъде удовлетворен с КОЛИЧЕСТВО, като качеството не е от значение. Важното тук е храната по-скоро да е в големи количества и в изобилие. Когато човек е много гладен той не подбира много. Натъпква се обикновено с каквото му падне. Така се засища Явния глад- с количество.

При скрития глад, обаче, важно условие, за да се нахрани човек е храната да има ПОЛЕЗНИ в-ва: витамини, минерали, белтъчини, въглехидрати, вода и др. Тук количеството не помага, само КАЧЕСТВОТО е важно. Организмът трябва да ПОЛУЧИ точно тези съставки, и ако това не се случи, той след време започва да страда. ⚠️ Човек се разболява например.

Има обаче още един вид глад. Както изпитваме глад по отношение на материална храна, така изпитваме и глад за духовна храна. След като се нахраним добре в нас се надига желание и за някакво умствено забавление. Да си пуснем някое предаване или интересен филм по телевизията например. Това желание се появява, защото на нас ни става СКУЧНО. Скуката е другото име на духовният глад. Както тялото има нужда от храна, така и духът ни има нужда от храна. И тук няма две мнения по въпроса. ( симптом типичен за емоционалния глад)

И тук отново имаме 2 възможности. Да “утолим” духовния глад количествено ( сменяме канал след канал, тук филм, там забавно предаване или мач) Няма значение… Трябва ни количество, за да убием скуката. Но при този подход духът ни реално остава без дозата си витамини, минерали и ПОЛЕЗНИ съставки. Ние пак започваме да страдаме, да се чувстваме НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ и “гладни” и не разбираме защо.

Всички душевни и емоционални заболявания са причинени от липса на духовна храна.


Как да се Нахраним? :

💚 Включете в менюто си храни богати на хранителни в-ва. Изключете изкуствените и обработените такива, до колкото е възможно.
💚 Запълвайте свободното си време с неща, които ще ви носят продуктивност и удовлетворение след време: тренировки, четене на книги, които ви одухотворяват, мотивират, стимулират, амбицират, окриляват и ПОДОБРЯВАТ НАСТРОЕНИЕТО. Книги, които ви образоват.
💚 Развивайте се постоянно в областта в която ви бива.
💚 Бъдете позитивни и благодарни.
💚 Включете супер храни за добро настроение като какаови зърна, например.
💚 Правете неща, които ви развиват като човек и личност. 
💚 Творете. Особено важно за жените. Трябва да използвате двете си ръце: рисувайте, плетете, подреждайте, гответе или друго.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш * Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 * към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *