За ОБИЧАЙ себе си

Истинските успехи, щастие и чудеса започват да се сбъдват на хората тогава когато те се научат да обичат себе си.

Но какво значи да обичаш себе си?

Това значи да се приемаш такъв какъвто си и с твоите плюсове и с минусите.

Най-важната връзка и тази за която трябва да настояваш най-много е с ТЕБ  теб самия. (а не с конкретен друг човек)

Ако го правиш от позицията на любовта, а не от егото всички в крайна сметка ще са доволни и ще цари хармония в живота ти. Иначе си дисбалансиран.

Да се обичаш НЕ означава да си високомерен, да унижаваш останалите, да не даваш нищо, а да искаш да получаваш всичко. Това показва точно обратното- ЛИПСА на любов към себе си…

Това е баланс между даване и получаване.

Това, че изглеждаш добре не винаги е знак за, че обичаш достатъчно себе си. Това че си отишъл 2 пъти в месеца на фризьор също не винаги е достатъчно.

Как да заобичам себе си?

 • Кажи НЕ на всичко което ти вреди! Ако газираното те прави с некрасиво тяло – не го пий. Ако шоколада ти отнема от енергията и засилва целулита не го яж или го намали. Мисли в дългосрочен план. Ти ще изпиташ 5 минути удоволствие от него, но след това седмици наред ще се чувстваш подтиснат, с ниско самочувствие. За какво ти е това нещо?
 • НИКОГА не се обиждай. Каквото и да става НЕ го прави. ‘‘Колко съм тъп/а ‘‘ ‘‘Дебела‘‘ и т.н. Този навик трябва завинаги да изкорениш от живота си. Махни го още сега. Научи се да се хвалиш. Фокусирай се вътху хубавите неща, които имаш. Ако ти вуждаш само лошото, то ще се увеличава. Ако гледаш минусите в себе си, ставаш по-лош.
 • В света ни няма 2-ма човека, които да мислят абсолютно еднакво измежду милиарди хора. Ти си УНИКАЛЕН.  Ти си единствен, ти си номер 1. И ако негативните качества успееш да превърнеш в положителни, тогава всичко ще ти се получава много лесно. Ти ще живееш в щастие и успехи. Минуса да стане +.
 • Прощавай на себе си. ( на другите също!) Така си преценил в миналото, постъпил си така, това е урокът за теб. Всеки греши, другия път ще внимаваш повече- ще се подобриш.
 • махни НЕГАТИВНИТЕ мисли от себе си. Мозъка има свойството понякога да влиза в крайност.

Очите на злото гледат в една посока  Човека трябва да поставя ГРАНИЦИ и в МАТЕРИАЛНОТО И В ДУХОВНОТО. Злото е крайно във всичко, въпреки че в него има и добри качества.

 • Мисли само за хубавите неща- промени съзнанието си, това ще помогне да промениш и реалността си. Нашите сегашни мисли определят бъдещето ни. Най-силно влияние имат мислите, които се повтарят всеки ден и които предизвиква ЧУВСТВА в теб. Бъди внимателен, сложи контрол.
 • Обгради се само с хора, които ти помагат, подкрепят, насърчават, издигат, УВАЖАВАТ- <не стой там където на те харесват>- това не е твоето място. Далеч от тези, които те обиждат- ако те държат на теб ще се променят, ако не държат ще си тръгнат и ще направят място за стойностните хора.
 • Полагай грижа за себе си и твоето тяло. Както живота, така и тялото са ти подарък от Б-Г ( силата сътворила Вселената) и за ТЯХ ти си длъжен да се грижиш! Спортувай, храни се подбрано- не се оставяй по течението. Прогреса на човек може да е и в посока НАДОЛУ! Ако сам не сложиш контрол , живота ще го направи, но по не хубавия начин- с някоя болест например.
 • Спазвай добра хигиена, както отвън така и отвътре. Ако ти имаш здравословен проблем, който неглижираш ( кариес например) това е знак, че НЕ обичаш себе си.
 • Къпи се редовно, носи красиво бельо, обличай се чисто, красив маникюр. Това че се грижиш за външният си вид не те прави лош човек, напротив. Стига само да не се помислиш за повече от другите. Да се грижиш за себе си е признак на любов.
 • Не забравяй да си доставяш и удоволствия, но в разумните граници- вкусна пица един път в седмицата или пържени картофи например с чаша бира или вино. Нещо което обичаш.
 • за всяко действие, което правиш помисли добре какво ще ти донесе след това. Не мисли само за момента. Винаги действай от позицията на ЛЮБОВТА- тя не греши. Не забравяй и да се съобразяваш и с другите- всичко сме едно. Това което правим на другите, го правим и на себе си.

Научи се да живееш в щастие и духовна лекота. Не стой в ниското- там където енергията е тежка, а емоциите негативни. Любовта е на обратния полюс.  С времето ще ти става по-лесно. Бори се, Положи усилия. Това е личен избор.  Никои усилия не остават напразни.

Любовта ще спази света, но започни първо от твоя свят  (от СЕБЕ СИ). Промяната да е отвътре на вън.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *