Здраво и красиво тяло

Едно от нещата, които всеки от нас трябва да се стреми да постигне в живота си е здраве. Какво означава обаче да си здрав? Това е равновесие между тяло, разум (ум) и дух.

То включва енергично тяло, балансирано тегло, положителни и щастливи мисли. Ако нещо от това липсва, то значи, че ние не сме напълно здрави. Когато човек е здрав това го предразполага дори да търси доброто във всяка ситуация. Негативните мисли не са завзели напълно съзнанието му.

Здравето в пълния смисъл на думата, кара човек да чувства щастлив, пречистен, пълен с енергия и позитивни очаквания. Истински здравия човек се наслаждава на живота.

Защо здравето ни прави щастливи? Когато сме изпълнени с енергия ние без да искаме я пренасяме и около нас. В живота ни, в действията ни, в ситуациите и хората с които се срещаме всеки ден. Тялото е наш храм и от нас се изисква да се стремим да зареждаме този ‚храм‘ с повече енергия.

Хората които притежават истинско здраве някак се отличават от другите. Те излъчват енергия, усмихнати са, уверени, често пъти имат красиво тяло и някак ти доставя удоволствие да си в команията с такъв човек. Инстинктивно ние усещаме,  че това е естественото ни състояние към което трябва да се стремим и то ни привлича.

Как да го постигнем?

За основата са най-важни: Правилно хранене, достатъчно вода, физическа активност, също билкови чайове, повече сън, чист въздух, положителни мисли и хора около нас ( добра среда).

Правилно хранене: Наднорменото тегло не е здраве и тук няма значение каква е била модата през годините. Дори и в съвременния живот тази визия е ‚харесвана и модерна‘ в много малко страни по света и това не е слчуайно. Ако човек живее по естествените закони на природата и се храни балансирано и правилно, то той няма причина да бъде дебел ( или болестно слаб). Излишните килограми освен до дискомфорт и ниско самочувствие водят и до болести. Балансирано хранене означава достатъчно витамини, минерали, белтъчини, въглехидрати, мазнини ( полезни ), вода. В правилните съотношения според типа структура и ген.

Пиенето на достатъчно количество чиста вода също е от значение. Водата отмива като с душ организма ни от вътре. Тя е нашето почистващо средство. Мнозинството от хора в днешно време изпиват повече газирано и изкуствени сокове от колкото вода. И тези изкуствени елементи се озовават в тялото. Вместо да го почистим ние го задръстваме още повече. Една от причините човек да не отслабва, въпреки че спазва режим е недостатъчното хидратиране с вода на тялото.

Достатъчен сън. Природата е създала човек така, че когато навън стане тъмно той да си легне и заспи, а на зазоряване да се събуди. Спомням си, че преди време когато ходихме на Зелено училище като малки ни караха като стане 22 часа да загасим лампата в стаята. Нямаше задължително условие да легнеш в леглото или да  спиш, но това се случваше в последствие някак от само себе си. Вечер нашето тяло, органи и система буквалнопревключват на друг режим.  Хората често лишават телата си от този толкова важен елемент съня. Кой си ляга със залез слънце? Освен бабите и дядовците на село? Времето за сън днес се заменя с гледането на телевизия или разглеждането в социалните мрежи. След това хората се чувстват уморени, тренировките им не вървят, резултатите се бавят. Тялото има огромна нужда от сън, за да възстанови своите жизненоважни функции а и не само.

Организмът ни отделя най-много хормон на растежа обикновено час до 2 след като заспи дълбок сън. Изключително важно е когато искаме да изградим атлетично и стегнато тяло.

Положителни мисли: Мислите са определящи за нещата, които ни се случват в живота. Ако ти мислиш постоянно за шоколад вероятно ще отидеш до магазина, ще си го купиш и изядеш. Те са тези които определят действията ни, а не обратното.

Положителни мисли +положителни действия =положителен живот и красиво и здраво тяло!

  Хубавите мисли ни окриляват, засилват енергията ни, а това е от изключително значение когато искаме да имаме сили за да постигнем тялото на своите мечти. Важно е да поддържаме и менталното си състояние на висота, защото това повлиява и на физическото ни усещане.

Постигайки здраве в истинския му смисъл, ние се доближаваме по-бързо до потенциала скрит в нашето тяло, а отдалечавайки се ние си навличаме излишни килограми, лошо настроение, лиспа на мотивация и др. болести и проблеми.

В заключение:  За да имаме здраво и красиво тяло всички тези елементи трябва да присъстат в нашия живот:

🧡 правилно хранене с естествена храна от природата, да пием достатъчно чиста вода

🧡 да се наспиваме добре ( почивката ни възстановява и зарежда с нови сили)

🧡 да сме усмихнати, положителни, и винаги с очакване за хубави неща ( дори и в най-трудните ни момента в живота)

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *