Изграждане на добри навици за Красиво и здраво тяло

Понятиетието ‘Навик’ може да бъде дефинирано по няколко начина: ,, поведенчески модел, придобит в резултат на чести повторения”, ,, заучен модел на поведение, който е станал почти или напълно неволен, машинален ”

Нашите навици са част от нас и ние ги придобиваме през целия си живот. През повечето време ги извършваме автоматично, без да мислим. Те са доста устойчиви, защото често са придобивани дълго време.

И въпреки всичко навиците са поправими.

Помислете за навик, който ви проваля правилното хранене-например: ядете много шоколад. След това се опитайте да промените убеждението, което стои зад този навик- ” ще се почувствам по-добре след като изям един шоколад ”. Това е грешно убеждение, в което много хора вярват… Истината е по-различна. Ще се почувствате много по-добре, ако положите ВОЛЯ, не изядете шоколада и след известно време видите резултата от това усилие в огледалото.

Следващата стъпка, която трябва да направите е да замените лошия навик с добър. Вместо шоколад, например, си направите доза протеин с вкус по избор /на шоколад/ разбъркан с кисело мляко или изяжте някой 🍍🍉🍑плод с по-високо съдържание на захар- грозде, ананас, пъпеш, манго.

 

” Аз съм ваш постоянен спътник- най-големия помощник или най-тежкото бреме. Ще ви изведа напред и нагоре или ще ви повлека надолу към провала. Лесно е да бъда управляван. Слуга съм на всички велики хора и, уви, на всички неуспели също. Може да ме управлявате във ваша полза или разруха.
Кой съм аз ? Аз съм НАВИКЪТ.”
/ Анонимен автор /


Когато замените лошите навици с добри ще започнете да виждате и разлика в тялото и начина по който се чувствате. Внимателно ги подбирайте, защото от тях зависи как ще изглеждате и ще се чувствате.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш * Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 * към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *