Изтощавате ли мозъка си?

Хранителните вещества могат да подобрят  функциите на мозъка, а антинутриентите правят точно обратното. 

Високите дози кофеин например доказано възпрепятстват концентрацията (кафе, чай, кола) Храните богати на захар и рафинирани въглехидрати е другата причина за намляване на интелекта. Научни изследвания показват,че колкото е по-голям приемът им, толкова е по-нисък коефициентът на интелигентност.

Захарта при повечето хора е свързана  с агресивно поведение, тревожност, хиперактивност и дефицит на вниманието, депресия, хранителни смущения, изтощение, проблеми със заучаването и предменструален синдром.

Токсичните метали, като олово, живак, кадмий и алуминий, които се срещат в заобикалящата ни среда, в някои питейни води и в цигарения дим, могат да се натрупат в мозъка и е доказано категорично, че засягат психическото здраве. 

Следователно е свеждането до минимум на зазмърсяването, което означава да не пушим, да пием висококачествена чиста вода или филтрирана вода и да избягваме използването на алуминиеви съдове или фолио, е разумен ход, за да предпазите вашия мозък

И в заключение, стресът може да причини объркване в мозъчните функциии да повлияе на настроението ви. Ако често сте подложени на стрес, преприемете крачка към намаляването му и намерете начин да се справите с него.

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш * Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 * към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *