Как да бъдеш в радост когато имаш проблем?

Човека има задължението да живее живота си в радост.

Да бъдеш в радост обаче в не лесния за теб момент е голям изпит. Това е вид работа.

Има моменти, в които някой изпитва голяма болка и тогава е по-добре дори да плаче. Сълзите изчистват и понякога е здравословно да ги оставиш да текат. Премахват старата и вече ненужна енергия и това може да подейства изчистващо емоционално. Колкото по-дълбоко се усеща болката, толкова по-дълбоко се чистят душата и тялото.

Хората, които НЕ плачат влизат по-лесно в депресия и много по-трудно и бавно излизат от проблемите.

Изпотяването също изчиства организма.

Но да си тъжен това е ГРЯХ. Ако човек е на 100% тъжен той ще умре.

*Тъгата е моста по който злото достига до човека, а неговата цел е да го унищожи. Да го свали в ниското, да го провали.*

Ако не си в радост ти не си цял човек. Не можеш да взимаш правилните решения и не живееш добре.

Най-великите пророци са получавали пророчествата си от Б-Г когато са били в радост.

Тв-еца  е създал първо тъмнината и после светлината. Тъмнината съществува, за да донесе светлината.

Ако ти си в най-ниското посоката от тук нататък е само една – нагоре. Защото от най-ниското няма по-ниско.

Има хора, които във всичко виждат недостатъците. Показваш бележника с оценките от у-ще и те се спират на 2-ката, а не на 6-ците.

Те са в тази енергия и не излизат от там, даже не го и разбират. Мислят си: ‘‘ Аз съм РЕАЛИСТ! Виждам нехубавото, защото това е ИСТИНАТА, такава е реалността.‘‘  Живота на такъв човека НЕ е лесен. Той е постоянно в страдание, стрес, недоволство и неуспехи.

Ако ти виждаш негативното дори и  да се стараеш да си щастлив и радостен НЯМА как да ти се получи. Смени настройката.

*НЕ можеш да си в добро настроение с негативни мисли! *

Бъди доволен с това, което имаш на момента. НЯМА човек на света, който да има всичко, което иска да има. Не разчитай на това. Искането е като нахранването. Наяждаш се за малко, после пак си гладен.

Как да съм в радост?

*НЕ търси какво нямаш. ‚,Не си харесвам тялото, къщата, работата, парите‘‘. ”Отслабнах само с 1 кг, а не с 5 ”

Такъв човек никога не може да бъде радостен. Той е постоянно в ЛИПСА. Ако можеш нещо да промениш направи го, но не се ЖАЛВАЙ.

*БЛАГОДАРИ за храната, дома, топлината, светлината, за хората в твоя живот, които те обичат и помагат. За всичко. *Ако забелязваш това, което имаш, ще получаваш повече. *

Такива са законите в природата на Г-Д.

*Представи си какво  би станало и как ще се почувстваш, ако ти се отнемат нещата, които имаш, така най-бързо и лесно ще ги оцениш.

*Спри да се вглеждаш в негативните детайли, фокусирай се върху хубавото. Виж го. Влез в тази настройка и с времето ще започнеш да привличаш повече от същото. Твоята реалност ще стане друга.

*Не стой с намръщено лице. Това показва, че имаш напрегнати мисли в ума и грижи. Ако не премахнеш този навик, с годините чертите и изражението ти могат да се оформят така за постоянно.

*УСМИХВАЙ се. Това е метод с който тялото отделя по естествен начин хормони на щастието. Няма човек, който да е с усмивка на лицето и да е ядосан едновременно. Махни тъгата, по-добре е да те помислят за луд.

*Правилната музика повдига душата. Ако ти слушаш песен на някой щастлив човек, неговата енергия ще се предаде върху теб, даже в случаите, в които песента не е много радостна. Слушай песни на щастливи хора. Избягвай да си пускаш музика на хора, които са нещастни, взимат наркотици, не са морални, или не живеят добре.

* напиши на лист нещата за които си щастлив и когато се натъжиш ги прочитай.

*НЕ гледай другите (освен ако не те мотивират), особено в социалните мрежи. Преценката ти за тях, за това как в действителност живеят, как се чувстват и какво преживяват при всички случи ще ти е ГРЕШНА. Всеки си има проблеми и трудности, но не всеки споделя за тях. Пожелавайки хубавото на някой, с него ти си поискваш и НЕ хубавото.

*Използвай завистта градивно. Тя е корена на мотивацията и ако я приложиш правилно можеш да я обърнеш в СИЛА, с която да вършиш твоята уникална мисия в света.

Хората често заради това, което нямаме игнорираме онова, което имаме и си мислим, че сме нещастни. Но живота на земята НЕ е само почивка и удоволствие, не е това идеята му.

Колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре ще се чувстваш. Тук си за да се ТРУДИШ, развиваш, променяш, да правиш нещо. Живота ни е всеки ден РАБОТА. И да се научиш да виждаш хубавото около себе си също е вид работа.

Така ще живееш много по-леко и радостно, иначе всичко, което трябва да вършиш ще те дразни или неудоволетворява. Света ще ти изглежда труден, а истината е че много хора живеят в пъти по не –добре от теб. Оцени това, което имаш.

Важи и за хората. Винаги търси положителните черти. Ако ти се фокусираш върху хубавите качество на някой, те ще стават още по-хубави и обратното.

Ако виждаш лошото в жената/мъжа ти, тя/той ще става по-лош.

Забележи какво ти е дал Б-г. Това, което имаш е повече от онова, което нямаш! Бъди в БЛАГОДАРНОСТ.

Всеки ден си напомняй: ‚АЗ ИМАМ:……………….!‘

1-во стани радостен и след това щастието ще започне да навлиза в живота ти, не чакай обратното.

 

 

 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *