Как да постигнем истинско щастие и хармония в живота си

Духовното и материалното по същността си са противоположни и това което е недостатък в едното е предимство в другото.

🧡В материален  аспект човек трябва да се стреми да е доволен от това което има, колкото и да е то: отслабнали сме с 3 кг за 2 седмици или вече сме с един размер надолу спрямо миналия месец. Важно е да благодарим и за други неща: имаме легло, дом- може да не е най-красивия но все пак го имаме, здрави сме,  семейството  ни е добре, залата ни е близо до вкъщи, също така имаме и лаптоп (телефон) на който можем да потърсим различни упражнения, с които да тренираме у дома при нужда или да получим съвети за хранене и повече мотивация. В света все още съществуват места където подобен ‚лукс‘ не съществува.

🔸Истински богат е този, който е щастлив с това, което има на момента. Освен това благодарния към живота човек НЕ ЗАВИЖДА на другите.🔸

Ние може да имаме милиони в банката, но ако сме от хората на които ‚никога не им е достатъчно‘, ще искаме милиарди и пак ще се чувстваме незадоволени. Това е начин на мислене, който се възпитава в човека.

В духовен план ( нематериален) обаче удоволетворението от това, което имаме е най-голямата грешка, която човек може да допусне в живота си.

Тук трябва да се стремим да искаме още и още и никога да не ни е достатъчно.

🧡Да се провокираме постоянно, да се развиваме като личност, като характер, като добър пример дори.

🧡Да помагаме на другите с каквото можем: да купим хляб на някой просяк или да оставим пари в някоя каса за болен човек. Този малък жест от наша страна за някой може да е всичко.

🧡Също непрестанно да се учим . Основното училище и университета ни дават добра база, но истинското обучение за живота реално се случва след това и за разлика от у-ще тук е само по желание. Трябва постоянно да четем и да се информираме за това как да се храним, да спортуваме, поддържаме, да се развиваме за да подобряваме визията, тонуса, професията и живота си. Тези неща не ни се дават наготово, това е истината. Ние трябва сами да си ги потърсим.

Хубавото е, че в днешно време имаме лесен достъп до важна и стойностна информация: различни блогъри, влогъри, инструктори, коучове, психолизи, консултанти в различни професии и т.н. При това познанията, които ни се предоставят напълно безплатно, могат да бъдат на много висок ниво и буквално да променят живота и визията ни. Човек може да научи от всеки по нещо.

🧡Добре е да се опитваме и да ограничаваме и притъпяваме тези силни желания, които се надигат вътре в нас, и които ни дърпат назад и ни пречат на режима, на тялото, на здравето, на самочувствието, на живота.

( влечения към сладко, пържено, не здравословна храна, газирано, алкохол, наркотици, безсмислени харчове на пари, лоши мисли и много много други)  Това е борба и тя продължава цял живот.

🍏В материален план трябва да гледаме хората, които имат по-малко от нас и да благодарим на Живота за това, че сме богати, а в духовен е обратното- да гледаме към тези, които имат повече от нас и да се стремим към техните постижения.🍏

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *