Как да се сдобиете с повече времe

Намирането на свободно време е едно от най-големите предизвикателства пред хората, които искат да започнат с влизането във форма. Работа, семейни задължения, деца, домашен любимец и др. Често точно “липсата на време” е оправданието на тези, които не се хранят здравословно и не спортуват.

Връзката между недостигащо време и хапването на чипс или някоя вафла за обяд е доста учевидна. Но това може да ни доведе до липса на енергия, здраве, самочувствие, добро настроение. А най-лошото е че тези симптоми ни се виждат напълно”нормални” И започваме да свикваме с тях. А те не са.

Всички ние разполагаме с 24 ч в денонощието. Най – важното е да ги направиме максимално продуктивни и да ги накараме да работят в наша полза.

 

Ето някои съвети:
🧡 Помислете внимателно кои са приоритетите ви на този етап в живота. Това може да е училището, половинката ви, децата, семейството, работата. Ако искате Красиво и Здраво тяло, това означава да поставите СЕБЕ си и здравето си най-горе на пирамидата. Никога няма да забравя как една моя клиентка реши, да напусне работа, за да може да се справи по – добре с режима си. Проблемът при нея беше стресът на работното място, който и пречеше на съня, на тренировките и на здравословния и начин на живот. Резултатът след няколко месеца беше, че тя успя да отслабне и да се стегне + това си намери нова работа в която се чувстваше щастлива и удовлетворена.
🧡 Можете ли да казвате “Не” или ви се струва трудно? НЕ на неправилната храна, НЕ на мързела, НЕ на всичко и всеки, който ви пречи по пътя към целта?
🧡 Огледайте внимателно какво ” краде” от времето ви: Спите до късно, гледате някой сапунен сериал, висите в кафето в квартала или друго.
🧡 Дайте си реална сметка колко време прекарвате в социалните мрежи и пред телевизора. Наблюдавайте се.
🧡 Използвайте времето си продуктивно колкото се може повече. Например, докато сте в градския транспорт и пътувате напишете списък с храната, която трябва да купите за близките няколко дни.
🧡 Ако наистина мислите, че графикът за деня ви е препълнен и нямате място за тренировка, опитайте да ставате малко по – рано с половин или един час. 1вите няколко дни ще ви е доста трудно, докато настроите биологичния си часовник, но след това става лесно.
🧡 Винаги заменяйте думата ⚠️“Не мога” с “Не искам” когато си задавате въпроси свързани с влизането във Форма и бъдете честни пред себе си!

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш * Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 * към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *