Как да се храним, за да сме здрави, щастливи и във форма?

 

 

🧡 Храносмилането стартира още с очите и обонянието. Ние виждаме нещо, пожелаваме го, тялото започва да се ‚настройва‘ за него. 🔸 На къде ще насочим погледа си зависи от нас.🔸

🧡 Сдъвквайте храната, дайте време на енергията в нея да се отдели, за да може тялото ви след това да я използва. Ако вие сте яли полезна храна, но не сте я обработили правилно няма как да се възползвате от нейната полезност.

🧡 Подбирайте храни, в които има качествена енергия: сурови плодове, зеленчуци, ядки, всякакви бобови, билки.

🔸Колкото по-прясна е една храна, колкото по-току що откъснат е един плод или зеленчук, колкото по не обработвана с химии е една билка или растение, толкова по-добре!🔸

🧡 Тялото ни обича и има реална нужда само и единствено от природна храна. Тогава се чувства щастливо и удоволетворено.

🧡 Не подценявайте месото, рибата и яйцата. 🔸В природата на човека е да яде месо 🔸 стига здравословното му състояние да го позволява, също и да му е вкусно, разбира се.

🧡 Хидратирайте тялото си с чиста вода, може да включите и билкови чайове от региона, в който живеете или сте родени.

🔸Водата е едно от най-вълшебните в-ва на земята. Подбирайте я внимателно. Тя има силата да пречиства както тялото така и духа/ ума/ емоцията.🔸

🧡 Хранете се в добра атмосфера с позитивни хора и задължително на ЧИСТО място с правилна хигиена. Ако вие имате съмнения относно чистотата на приготвените ястия или продукти по-добре не ги консумирайте.

🧡 Н Е мислете и Н Е говорете негативни неща докато се храните или консумирате каквото и да е било.

🧡 Когато се храните се хранете. Съсредоточете се върху храната, а не върху странични дейности.

🧡 Измивайте ръцете си преди хранене- закон, особено ако сте били навън, в тоалетна или сте пипали различни предмети. Също и веднага след като сте станали от сън, преди да сте си направили кафе, закуска или да сте пили чаша с вода.

🔸Не забравяйте че патогенните бактерии освен през устата влизат и през очите! Бъдете внимателни.🔸

🧡 Плодовете и зеленчуците също трябва да се измиват добре. Само избърсване не върши добра работа. Ще се учудите какви създания виреят в една маруля например.

След като се запознах в детайли с кашерното ( проверено) хранене и реших да кашеризирам марулата за салата вкъщи, бях потресена какви създания се оказа, че живеят вътре в нея. А ми изглеждаше толкова чиста…🍃 ( марулята се накисва и измива с вода с малко сапун) Изплуват всякакви мънички, движещи се насекоми по вид, размер.

🔸Между другото колкото по-необработвана с химии е една храна, толкова по желана е от насекомите.🔸

🧡 Създайте си навик ВИНАГИ ДА БЛАГОДАРИТЕ на Природта ( Б. г) 🏜️🗻за храната която имате пред себе си преди и след консумацията и. (може да е под формата на молитва или просто мисъл на благодарност)

💚 За всичко, което ни се дава даром, трябва да БЛАГОДАРИМ 💚

Голяма част от хората по света гладуват независимо че работят, трудят се.

🔸☀️ Имаш ли храна (и вода) на масата ти си благословен.🔸☀️

💚 Бъдете близки до Природата, нека тя бъде вашия учител. Само така ще сме истински здрави, щастливи и във форма 💚

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *