Кой в действителност е виновен за моите проблеми? /Част 1/

Кой в действителност е виновен за моите проблеми? /Част 1/

 В природата на човека е да търси вина в другите и да НЕ вижда проблема в себе си.

Така сме устроени да НЕ поглеждаме нечистотата в нас, а да я забелязваме в останалите. Но корена на всички грешки и проблеми в целия ни свят е именно това.

Ако поемеш отговорност за случващото се в твоя живот ти ще бъдеш негов ГОСПОДар и ще можеш и да го промениш, иначе сам си спираш тази възможност.

Да обвиняваш другия, за да се измъкнеш е най-лошия грях и това пречи на твоя успех и щастие.

Когато Г-д попитал първия човек на земята Адам ял ли е от дървото от което му е било забранено, той е отвърнал: ‚жената която ти даде на мен ме накара, аз нямам вина.‘  След това заради тази постъпка той е бил и изгонен от рая. Постоянно се поставяме в подобна ситуация и сами се озоваваме на място различно от рая. Там където има проблеми, липси, болести, трудности. А ключа към наистина прекрасния живот е просто да си признаеш твоята грешка в ситуацията. ‘‘ Сгреших, рабирам и  съжалявам за това‘‘.

Поеми отговорност за твоите постъпки. Защото няма другите, всичко си ТИ. Кажи си: ‚аз бях, сбърках, Разкайвам се‘. САМО така ще успяваш да се движиш в правилната посока – към наистина красивия живот изпълнен с радост и успехи.

Проблемите, които ни се появяват са ИЗПИТ. Те се случват на нас, за да можем от това място на което сме да поемем СВОЯТА ОТГОВОРНОСТ. Разбери, че ако имаш проблем то е защото ТИ си сторил нещо неправилно. Ако се храниш грешно ще имаш излишни килограмите и целулит. Ако прекаляваш със захарта ще се появят кариеси.

Всеки проблем има духовен корен. Хората, които имат финансови несполуки и такива на материално ниво обират ги например са такива, които не дават достатъчно на другите. Смени действията.

Ако имаш проблем със семейството ти или ти липсва такова- значи имаш проблем с нещата, които говориш- негативен си, злословиш, клюкарстваш, обиждаш другите. Оправи думите.

Ако децата ти създават проблеми в живота и от тях не виждаш бял ден- поправи мислите, защото са нечисти. Може би завиждаш- искаш колата, жената/ мъжа, къщата на някой или пожелаваш нехубавите неща да се случат на хората.

Рано или късно скритото става открито.

Г-Д никога не дава на човека нещо, което той сам да не си е ЗАСЛУЖИЛ. Промени се и ще се оправиш.

Спри да обвиняваш другите за твоите несполуки: ‘нямам пари защото държавата не е ок’, ‘политиците са виновни за всичко’, ‘конкурента ми открадна клиентите’, ‘съдбата е виновна’ и т.н.

Често оправдание: ‚Имам лош ген и едър кокал, така съм се родил и няма да мога да постигна красиво тяло и да отслабна‘

Когато няма кой да обвини човека си мисли: ‚Б-г е виновен…‘ ( съдбата, живота, вселената)

Не ни се случват неща, които не сме заслужили. В света ни има причина и следствие. Полага ли ти се нещо ще си го получиш. Б-г ти дава това, което трябва според заслугите, които имаш. Ти не вървиш по законите му и после се чудиш: ‚Защо ми се случва това?‘ Ако не се грижиш за здравето си в един момент ще се появят и болестите.

Депресия получава човека, който смята, че другите около него са виновни за положението, в което той се намира. Но истината е че ТИ си единствения който има вина за живота който живееш на момента. А след като само ти си виновен, значи и само ти можеш да го поправиш!

Няма как да изпадаш в депресия, ако разбереш, че от теб зависи това, което ти се случва.

Няма нещо непоправимо- човека винаги има втори шанс колкото и сериозно да е съгрешил. Мобилизирай се, фокусирай се в промените, които сам можеш да направиш. Измени нещо, ако трябва смени пътя. Понякога са нужни крачки , но има и моменти в които е необходим скок. Можеш да се поправиш. За това си и тук на тази земя. Да измениш качествата си към по-добро. Благодари за ситуацията, поеми отговорност ( ‘аз бях, сбърках, разбирам моята вина, съжалявам за това..‘) и започни да действаш.

Промениш ли себе си, целия ти свят ще се промени, защото той е просто твоето огледало.

 

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *