Къде се намират красивото, здраво тяло и успеха ни ?

Всички ние сме свикнали с нашите си навици, такива каквито сме си ги създали. Добри или лоши, колкото и понякога те да ни пречат на нас ни е трудно да ги променим. Това е нашата зона на комфорт.

Тази ‚територия‘ представлява ограничено място, в което ние се чувстваме сигурно, удобно, у дома си. Това е нашия обичаен живот, с който сме свикнали и живеем. Тук всичко ни е познато, може да не е ни удоволетворява, но поне не ни носи изненади и се чувстваме добре. Ставаме в определен един и същи час, закусваме обичайното: кафенце, цагарка, после в колата, от там на работа, вечерта преди да се приберем пазаруваме, вечеряме, може да добавим и чаша вино и така общо взето това се повтаря всеки ден.

Обърнете внимание, че хората до такава степен повтаряме едно и също, че когато влезнем в заведение, в което вече сме били, ние търсим същата маса на която сме стояли миналия път, дори вероятно ще седнем и на същия стол, сепаре. 😀

 🔸 Природата на човек е така устроена, че ние може да не се чувстваме комфортно в тялото си или да не сме достатъчно удоволетворени от връзката си, заплатата която взимаме, или условията в които работим и живеем, но пред опцията да опитаме нещо непознато, несигурно, рисковано ние предпочитаме да си стоим на мястото където се намираме в момента, колкото и лошо да е то.🔸

Промяната ни плаши независимо, че може да е за наше добро.

Тези психически граници и рамки, в които сами сме се поставили, ни пречат да се развиваме и израстваме. И заради тях ние изпускаме много от възможностите, които Живота🌅  иска да ни предостави и които е подготвил за всеки един от нас.

Когато не се развиваме Ние стоим в нещо като неактивно състояние, а в същото време в света около нас всичко е в движение и тук се получава разминаване.

🧡 Мъдреците казват, че ако човек не изкачва всеки ден по едно стъпало нагоре, той не само че няма да се развива и върви напред, а няма дори да успее да се задържи на мястото на което е в момента. Ако ние не разширяваме зоната си на комфорт, тя започва да се свива.🧡

Постоянно трябва да предизвикваме себе си както психически така и физически и да опитваме нови неща, които да ни обогатяват и правят по-здрави, красиви и стойностни като личности.

Да учим нови езици, да си намираме спорт с който да се поддържаме, да бъдем внимателни в отношението си към тялото и душата /духа/ ни, да опитваме нови неща, да поемаме риск и  да знаем, че няма опция, в която да се провалим, защото познавайки Живота 🏜🌄🎇и неговите закони, той винаги ни води към най-доброто за нас и трябва да му се доверим.

Понякога се налага да ‚излезем‘ от обичайната си природа, за да получим нещо ново и смислено в живота си.

Например: Сутрин да станем по- рано, за да имаме време за тренировка или да се престрашим и да отидем до залата въпреки, че все още не познаваме никой. Да поискаме съвет от някой, който разбира и да споделим за проблема си без да мислим ‘‘ какво ще си помисли за нас ‘‘.  Тези, които упражняват определена професия са виждали и чували какво ли не. Проблемите на хората са горе- долу сходни и вероятността да ги ‚шокираме‘ точно с нашия проблем е малко вероятна.

🔸Важно е тук да се фокусираме върху удоволетворението, което ще постигнем след това.🔸

💚Здравото, красиво тяло, успехите и чудесата в живота ни се случват извън границата ни на комфорт, а не там където ни е сигурно! 💚

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *