Мързелът и недостатъците ни

Свикнали сме  да губим невероятно много енергия в опитите да скрием недостатъците си. Вместо да се опитаме да ги поправим, или да ги преобразуваме в нещо позитивно.

Например имаме паласки или повече мазнини по корема и вместо да спрем сладкото или да пропуснем храненето късно вечер, ние започваме да се чудим с какви дрехи да ги скрием, подбираме определени кройки, цветове, мислим  как да седнем така, че да не се видят в пълния им размер и прилагаме един куп подобни трикове,  с които се опитваме да скрием това, което не харесваме в себе си. Всички сме го преживявали

**Но ако се бориш с недостатъците си ти само ще ги засилваш. ** ( а и често пъти изглеждаме доста нелепо от страни…)

По природа хората сме мързеливи. Търсим ‚лесния‘ начин и път.

Според свещените книги човека е създаден от пръстта ( земята ) и това постоянно го тегли надолу. Обичаме да си лежим на дивана, да си почиваме и да безделничим .

Но лентяйството не е донесло успехи и просперитет на никой. ( не бъркай почивката с лентяйство)

Преборвайки се с недостатъците по правилния начин – с усилие и труд, пред нас се разкриват съвсем други възможности.

Ако победиш мързела си например, ще станеш по-харесван, по –енергичен, по-привлекателен за околните и за самия себе си дори.

Когато човек има недостатъци и успее да ги преодолее тогава той върви напред и нагоре.

Но ако се остави по течението развитието му тръгва в посока минус надолу.

По добре си състави план и ДЕЙСТВАЙ . Когато го изпълняваш методично това ще ти донесе повече ентусиазъм, енергия, добро настроение,  красива визия и радост от живота.

Това е горивото с което ще достигаш целите си. ( надежда + радост)

Когато човек е щастлив той е в хармония с природата, когато е нещатен е против нея, а това ‚затваря‘ неговите възможности и успехи.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *