Наистина ли обичаш себе си?

Ако ти се научиш да обичаш истински себе си, тогава чак ще постигнеш  щастието и баланса в живота. Щастието е вътре в теб, не отвън. Спри да го търсиш на грешното място. Това е като да си забравил ключа в хола, а ти да се оглеждаш за него на улицата.

Но хората НЕ сме много наясно какво значи да обичаш себе си. Все още не съм срещнала човек, който на въпроса обичаш ли се, да е казал: Не! Напротив, всички отвръщат едно и също: Много ясно, че се обичам. Но това е само на повърхността. Нещата в дълбочината са много по-различни.

Хората, които се обичат не се сравняват с другите, не критикуват, не съдят. ( дори и само на ум!)

Освен за външния си вид полагат грижа и за вътрешното си състояние. Не са агресивни, дружелюбни са, милосърдни, искат да помогнат.

Ако едно нещо е вредно за тях обаче казват ‚Не‘. Те имат своите разграничения и критерии.

За себе си избират само позитивни мисли, среда и приятели. Също качествена храна, хубава козметика, грижа за тялото. Правят нещата, които им дават енергия и НЕ правят тези, които им я отнемат .

Ако те няма да се почувстват ( или да изглеждат) по-добре след като изядат шоколада или изпият газираното, просто няма да го консумират.

♥ Човека, който истински обича себе си слага КОНТРОЛ  на всичко което вижда, чува, преживява. Той знае, че това определя неговото вътрешно състояние, от там и неговата външна реалност.

Външния ти свят е в следствие на това, което е вътре в теб, а не обратното.

Например гледане на убийства на хора или животни, трупове, гавра, жестокости, сексуални извращения и подобни се ‚запечатват‘ в твоето подсъзнание, физическо тяло и излъчване.  Умърсяват те и ти повлияват на живота и енергията дори и да не го разбираш. Ти започваш да губиш от своята светлина и сила и да се отдалечаваш от  божествената си същност. Ще са ти нужни много работа и години, за да се изчистиш след това.

Също не обичаш себе си, ако поглеждайки в огледалото ти е трудно да приемеш своите несъвършенства. Слагаш фон дьотен, за да закриеш някоя пъпка, а не защото допълваш красотата, която имаш. Паласките и целулита ти те отвращават. Перфектността не съществува. Повече от 13 години чакам да достигна ‚перфектната‘ си форма, но това така и не се случи. Хубаво е да гоним достижимите неща, иначе ще сме постоянно в напрежение. Не за всичко си заслужава да изразходваш ценната си енергия.

♥ Човека, който наистина, ама наистина обича себе си има работата за която мечтае, живее в своето предназначение, защото знае силните си качества и ги използва правилно. Има половинката с която е иситнски щаслив/а, а не от интерес или защото няма друг избор- ти винаги имаш избор!…Също изкарва парите, които го удоволетворяват. Този човек е щастлив и живее в душена лекота, повече с мечтите си и по малко в страховете. Той има самочувствие, уверен е, смел е и знае, че каквото и да става, ще постигне всичко, което пожелае и което е добро за него. Този човек вярва безрезервно както в Б-Г така и в себе си. Не слага фокуса на негативното. Не отделя от ценното си време в мисли за поредния спор кой е прав и кой крив във ФБ.. колко несправедлив е живота и колко лоши са политиците. Този човек е плюса в системата в която живеем, минуси има предостатъчно. Той не отрича негативните неща, които се случват, но стои настрана, защото знае че получаваш повече от това върху което се фокусираш. Такива са законите в природата на Г-д.

 Б-г е дал възможността на всеки един от нас да изживее своя РАЙ тук на тази земя и в своите мисли, думи и действия ти да си изпълнен с любовта. Но това отново е личен избор.  Може и да го постигнеш, но може и да не успееш. 

Обърни внимание на това как  се чувстваш на момента? Изпитваш ли тежест, неудоволетвореност или някаква липса? Ако отговора е ДА, то значи ти определено има върху какво да работиш. Ако наистина обичаш себе си ще се чувстваш спокоен, изпълнен с идеи, вяра и ентусиазъм. Ти ще бъдеш щастлив само от факта, че дишаш, живееш и имаш възможността да се полюбуваш на слънцето и природата навън..

♥ Човека, който обича себе си не се конкурира с другите. Сравняването с останалите ти пречи. Държи те в ниското и стреса.

Ти можеш да постигаш големи успехи на момента, но няма да си щастлив, защото винаги ще се появяват по-умни, по можещи от теб. А ти ще искаш още и още. Искането е като храненето, засищаш се за малко после пак си гладен. Така е устроен света ни. Другите не трябва да те вълнуват. Всеки си има своя път за извървяване, а и паницата на съседа винаги изглежда по –пълна.

Ако ти истински обичаш себе си ще вървиш по пътя на мечтите си, а те изискват огромна смелост, развитие и вяра както в Б-г така и в теб самия ( 2-те неща са неразривно свързани), иначе си оставаш на старото ниво. Ако Г-Д е с теб, е все тая кой е против теб! За да постигаш мечтите си ти трябват промени, действия, риск и скок в неизвестното. Всичко си има цена. Най-хубавите неща струват най-скъпо, но и си заслужават най-много.

Да се научиш да се обичаш е предизвикателство. Това е пълно приемане и любов към Б-г, към теб, към хората и света ни.

И е единствения път към живот изпълнен с чудеса и удоволетворение.

Успееш ли да го достигнеш си постигнал всичко.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *