Най-ценният съвет, който ще получиш. Запомни и приложи.

За какво си мислите докато ядете, за какво говорите?  Как протича процеса на хранене при вас:  дъвчете бавно или може би набързо, седнали сте на маса или сте на крак.

Най-важния въпрос върху който е добре да помисли човек: Къде е съзнанието ви в този момент?

Повечето от нас реално НЕ знаят как да се хранят. ( и не само… ние не знаем как да стоим изправени, как да ходим, как да дишаме правилно…) И това не е нещо маловажно или безобидно което, ей така просто можем да подминем. Хората масово правим огромна грешка- храним се НЕОСЪЗНАТО, механично.

🔸Мисълта е нещо като допълнително гориво, което подпомага нашата машина и процес. Дали ще я насочим към процеса на хранене или към  телевизора, телефона, лаптопа или разговора ни зависи от нас. Трябва да изберем една от 2-те опции, и 2-те наведнъж не стават🔸

🔸Насочвайки я в грешната посока, тялото ни започва да страда.🔸

Всъщност най-сигурния начин да направим от полезната храна вредна е като се храним механично. Ако искаме да извлечем полезното от храната си ще се наложи да направим малко усилие в тази посока и просто започнем да дъвчем осъзнато и внимателно. Дори течностите трябва да се опитваме да ‚‘сдъвкваме‘‘. В противен случай ние само ‚хабим‘ консумираното и натоварваме системата ни, а тя си чака своя дял и си го иска.

Най-много енергия изисква тялото за процеса на храносмилане. И ако ние не го снабдим с нова качествена такава ще сме уморени, унили и без мотивация. Как го зареждаме? Основно с храната и водата си.

Също и настроението с което се храним е от значение. Когато клетката е под стрес тя се затваря за полезните вещества и не ги допуска до себе си. И това, че сме изяли нещо здравословно губи своя смисъл. 🔸Храненето се само и единствено в обстановка на спокойствие, БЕЗ НЕГАТИВНИ МИСЛИ, ДУМИ И ЕМОЦИИ.🔸

Да се храним механичнo е все едно да четем книга, нo мислите ни да са в страничен проблем, така нищо няма да разберем от нея.

(Важи и за тренирoвките, ученето и ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИМ ТУК И СЕГА )

Храненето всъщност показва много за един човек.

‘‘Всичко е пред нас стига да имаме очи да го видим‘‘

Ако ние не уважаваме храната си, не уважаваме и самите  себе си, дори и да не го разбираме.  Ако ние се отнасяме с внимание към нея, това отношение всъщност е и към самите нас.

Ако сме небрежни към храната си, сме такива и в други области в живота си. И това задължително носи последствия не много добри за нас.

🔸Ако човек трудно овладява храненето си, трудно обуздава и негативните си емоции и страсти.🔸

🔸Храната трябва да се превърне в момент на удоволствие защото тя е именно такава. На удоволствията човек се наслаждава.🔸

Приемайте храната и водата си с наслада и внимание. Природата е създала този невероятен дар за нас: хем вкусно, хем полезно. Нека го използваме правилно.

Хората които умеят да се насладят на това с което се хранят, умеят да го правят и с живота си и със себе си.

🧡Колкото повече се наслаждаваме на храната си, толкова по-вкусен става и живота ни.🧡

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *