Ниско самочувствие или гордост?

Дълго време се опитвах да уча моите клиенти на това как да имат повече САМОЧУВСТВИЕ, но през годините имаше нещо съществено, което ми убягваше, като чели убягва и на други хора, които успяват да постигнат Красиво и Здраво тяло.

НИСКОТО САМОЧУВСТВИЕ е противоположното на ГОРДОСТТА. Човек с ниско самочувствие подценява себе си, личните си качества, чувства се недостоен и непълноценен.

В другия край не себеусещането стои ГОРДОСТТА.

Горделивия човек се поставя над другите. Той се хвали със своите постижения и успехи, натяква го и на останалите по един или друг начин, Надменен е, и често пъти се мисли за по-висш от мнозинството.

 

🔸Това са две крайности, А природата не харесва крайностите!🔸

.🍏.
Още в древността мъдреците твърдят, че горделивостта е порок и такива хора често биват наказвани от съдбата с тежки болести, изолация и самота. ( това се случва и с хората които злословят, клюкарстват, завиждат)

 В крайностите няма нищо ЗДРАВОСЛОВНО, липсва баланс.

Ще дам типичен пример:

Някой решава, че започва да тренира усилено. Всеки ден отделя по 3 часа в залата, издържа ден, 2 -5 , изпада в крайност, тялото се преуморява, започва да отделя стресови хормони, кръвната му захар става нестабилна, губи мотивация и накрая всичко се проваля или др. пример е предозирането с витамини ( хипервитаминоза), което може да доведе до токсичност на тялото, дори и по-тежки последствия.

И тук стигаме до нещо много важно.
Има една универсална формула ( харесвам такива формули, защото те се приложими в почти всички сфери)

Прави всичко премерено! 

Когато НЕ изпадаш в крайности- това вече е ЗДРАВОСЛОВНО.

Човек е добре да харесва себе си, да се чувства комфортно в тялото си, да се чувства щастлив и радостен от успехите си, да бъде добър пример и мотиватор за останалите. Да ги вдъхновява, но и уважава.
.🍏.
Също да се храни балансирано и да тренира умерено.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *