Основни правила за красиво и здраво тяло

Зимата е периода, в който не спазвам стриктен хранителен режим и си позволявам да се храня по-отпуснато. Тренировките не ги спирам, но не тренирам двуразово, както преди лятото, когато съм и с по-нисък процент подкожни мазнини.

За мен формулата на успеха за Красиво и Здраво тяло е в това да правим нещата Балансирано. Правим ограничения, когато се налага, но не премахваме завинаги така наречените “лоши “храни. Това е най-простото правило, което можете да използвате, за да не ви “тежи ” здравословния начин на живот. Резултатът за мен е, че Харесвам формата си и в момента. Чувствам се много добре.

Ще споделя с вас някои прости правила, които са помогнали на мен и които ще помогнат и на вас, за да поддържате тялото си в добра форма, дори и да не сте на конкретен режим. Това са сравнително прости неща, които лесно може да приложите:

🧡 В деня имам 3 основни хранения ( закуска, обяд и вечеря)
🧡 Към тези основни хранения задължително добавям пресни зеленчуци. ( ако ви притесняват нитратите, вкл и добавка вит. C. Тя неутрализира част от вредите) .
🧡 В основното хранене задължително вкл и протеин. Животински или растителен и 2-та имат своите плюсове. ( минимума за не спортисти е 1 гр. x кг. За спортисти 1,8 гр. x кг. ) Това поддържа мускулите ми и тялото стои по-стегнато.
🧡 Добавям междинно хранене: плод по избор или шепа сурови ядки.
🧡 Пия повече вода (минимума е 6-8 чаши за деня или 0,30-35 мл. умножено по вашите кг., редувам минерална и трапезна. Прекомерната употреба на минерална вода може да натовари организма. Следете етикета за състава и. Съдържание на флуорид/флор ( F) над 1,5 мг./л. За всекидневна употреба може да е опасно както за възрастни, така и за деца. Или пия билков чай, когато не ми се пие вода, за да стои тялото ми хидратирано.
🧡 Тренировките се стремя да не спадат под 3 пъти седмично.
🧡 Не чакам “вдъхновението”. Имам-нямам мотивация просто отивам до залата.
🧡 Свободното ми хранене е задължително. Сега по празниците, признавам, беше по-често от 1 път в седмицата. Но помнете: “Ако си похапваш тайно ти, със сигурност ще ти проличи 😁
🧡 Внимавам и следя мазнините и въглехидратите. Внимавайте с картофите, ориза, хляба, тестеното, захарни и всякакви бисквитки ( в това число и Био такива)
🧡 Задължително правя поне едно нещо, което ме зарежда с положителна енергия. Чета книга или пия чай, това вече е индивидуално за всеки. Зимата е времето, когато тялото отделя повече мелатонин ( хормон на съня). Човек е уморен, спи му се. Също и липсата на слънце разваля настроениете и депресира. За това е важно, да си го набавяте по някакъв начин. Може да опитате с танци, йога, пазаруване, четене, чистене, разходки, пеене и др.

Още подобни съвти може да намериш като поръчаш  ” Наръчник за Красиво и Здраво тял🍏 ” към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако желаеш идивидуален режим изготвен и съобразен с теб ми пиши на: poli@daylifitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК или през контактната форма на сайта от ТУК:

 

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *