Открийте слабостите, които ви пречат, обърнете им гръб и ги премахнете

Всеки от нас има своите недостатъци- слаби места или зависимости, които пречат на постигането на красиво, здраво тяло и успехи…

Тук става въпрос за онова силно желание за нещо, което ни кара и ‚подхлъзва‘ да правим неща, които в крайна сметка ни вредят и пречат на прогреса.

Например: имаме силно привличане към сладко, алкохол, тестено, енергийни напитки и т.н.. Хората също така се повличаме по суета, прахосничество, губене на време и много, много други. Тук не става въпрос, че е имаме проблем,  защото сме си хапнали някой път сладко, пица или сме изпили чаша вино, говорим за ситуациите, в които това силно желание ни докарва  до излишъци и започва явно да ни вреди:

Eдното парче шоколад, се е превърнало в кутия бонбони за обяд, чашата вино само в събота вече е неотлъчно с нас всеки ден или пък излизането в петък вечер по дискотеките с приятели ни докарва до положение, в което не знаем как ще си набавим храната ( и енергията) за режима след това и т.н.

Имаме проблем, когато сме допуснали положение, в което Желанията ( или зависимостите ни) са  станали по- силни от нас, и сами сме се поставили в ситуация в която те са извзели короната от главата ни, провъзгласили са се за наши господари, а нас са превърнали в техни роби.

Но Природата (Б*г- силата, енергията създала хората и света ни) е вградила във всеки един от нас нещо гениално, което ни пази: това е индикатор, който винаги ни дава сигнал, когато нещата  не са наред! И освен, че ни показва, че имаме проблем, ни дава и предусещане кой точно е той.

Не неглижирайте тези сигнали и не се самозалъгвайте, че всичко е наред, когато всъщност не е.  Научете се да се вслушвате във вътрешния си глас.

И Помнете, че: Хората умеем винаги да намираме оправдателни доводи за неразумните си постъпки.

Понякога и нашите близки могат да ни подскажат, че нещата не вървят в правилната посока. Не подценявайте тяхната загриженост. Особено ако идва от хора, които наистина от сърце ви мислят доброто.

Случва ли ви се често да чувате изречения като: ‘‘трябва да намалиш малко това сладко‘‘, може би трябва да започнеш да се храниш по-здравословно , мисля че прекаляваш с тази бира ( вино, цигари, телевизия…..? И т.н.

Това също е индикатор, че е време да обмислите и анализирате поведението си.

Как да се справим с проблема?

Както вече знаем Природата давайки проблем ни дава и решение:

🧡 Признайте слабото си място, пред самия себе си. Признаването е първата и основна крачка към решаването на всеки проблем.

‘‘ Ям много захарни….., ‚‘‘Пия алкохол….., Прекалявам с пърженото или тестеното, Не поглеждам изобщо здравето си, Харча парите си за глупости” или др.

🧡 Сложете разстояние и граници между вас и това което ви вреди:

  • Ако вие изхарчвате всичките си пари в мола или в дискотеката, по-добре не влизайте изобщо вътре.
  • Ако имате слаба воля при миризмата на вкусен пресен хляб, избягвайте местата където ще срещнете точно това.
  • Ако шоколада на масата ви изкушава, не го купувайте изобщо и не мислете за него. ( не си представяйте вкуса му)

Границата, която ще си поставите, за да се измъкнете по-бързо и невредими, трябва да бъде и психическа и физическа.

Колкото по-далеч, толкова по-добре, особено ако вие имате зависимост към нещо. Опцията само една чашка при алкохолика или само една доза при наркомана не работи! Това ще донесе след себе си лавина от проблеми.

🧡Когато преодолеем нашата слабост, тя се трансформира в енергия на сила. Така се постига красиво, здраво тяло и благоденствие.🧡

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *