От кой да се пазиш
Най- главната точка на ЗЛО- то което се намира ВЪТРЕ във всеки човек е че то има силата да И С К А. Още и още до БЕЗКРАЙ. За него НЯМА насита.
Желанията които има са само за материалните неща (храна, размножаване, власт, пари, дрехи, коли и т. н.) Не доброто също има РАЗУМ, който използва НЕГАТИВНО и с който МАНИПУЛИРА.
То умело може да успее да заблуди всеки човек, дори и най-умния, праведния. Кара те да правиш нещо НЕредно и същото подкрепя с разумни доводи и ДОКАЗАТЕЛСТВА, само и само да те подхлъзне да СГРЕШИШ.
😈 ”Хапни си един бонбон.. САМО ЕДИН, нищо няма да ти стане.. По радиото казаха че шоколада е полезен.. ”
След време обаче бонбона става кутия + чипс + газирано. Влезнал си в капана! Малката точка се превръща в голяма бездна.
Колкото повече се поддаваш и слушаш НЕ доброто вътре в теб, толкова повече сила ще му даваш. Повече го храниш, но то става по-гладно, иска още и още. При него НЯМА НАСИТА.
Вие си’ говорите ‘. Ти питаш, то отговаря и с неговия разум те води по пътя по който ТО иска ти да вървиш.
 ” Очите на злото гледат само в една посока ”
Ако даваш СЕБЕ СИ НА НЕГО ЩЕ ЗАТЪНЕШ. Един грях води до друг грях, внимавай къде отиваш.
СЛЕДИ твоите Мисли, думи, действия!!! Това са ‘дрехите’ на душата. Те я пазят.(или обратното)
В човека обаче има и ДОБРО (Божествена душа). И неговата задача е да освети ЗЛОТО. То не може да го УНИЩОЖИ, но може и ТРЯБВА ДА го сложи под свой КОНТРОЛ, да го намали и ТРАНСФОРМИРА. Минуса да стане +. Да го използва за хубавото.
– Ако няма тъмнина светлината няма да има къде да се прояви –
Желанието за победа и на 2- те е много, много силно. По- мощния печели. Това е война и всеки натиска за своето място с ВСИЧКИ СРЕДСТВА с които разполага. Онова, което подхранваш ТИ ще надделява.
Едно добро води към още едно добро.
▶️ЗЛОТО предимно управлява ЕГО: завист, скъперничество, ревност, гордост, гняв, мъст, омраза, ти да имаш повече от другия, за да си НАД него, отиване в каквито и да е било крайности, ВЪОБРАЖЕНИЕ, животински страсти.
▶️ДОБРОТО е КОНТРОЛ НАД СЕБЕ СИ и ГРАНИЦИ от всичко, което ти вреди. Също мисия, добри дела, морал, честност, почтеност, ОБИЧ, УВАЖЕНИЕ към теб и хората, приемане на тях каквито са, без осъждане, омраза, надменност, подигравки, сравняване.
(Спазване на законите на Все-ния).
-Не прави на другия каквото на теб НЕ искаш да правят.-
Всичко идва от едно и също място от С-здатля, и е САМО ЗА ДОБРО, но ПРЕЗ ТВОЯ ЛИЧЕН избор, което подхранваш ще става по- силно и това ще влияе пряко на твоето спокойствие, НАСТРОЕНИЕ, ТЯЛО, ЕНЕРГИЯ и живот въобще.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *