От преяждането се пълнее

Тялото ни се нуждае от определено количество ЕНЕРГИЯ за да функционира правилно. Представи си го като бензина, който слагаш в колата за да е в движение.

Имаш нужда от СИЛА за да дишаш, говориш, ходиш, да си в радост и наслада от живота и да функционираш изобщо в този свят.

Когато обаче ПРЕКАЛИШ с количеството ЕНЕРГИЯ от приетата храна (надвишиш нормата) тя се превръща в ИЗЛИШНО тегло – мазнини, целулит и започва да ти ТЕЖИ.

Просто но много полезно правило е да НЕ ПРЕЯЖДАШ независимо какво ядеш !

Хапвай толкова колкото тялото ти се НУЖДАЕ . То има много точен механизъм с който само да дозира нужното му за деня, така че да запази БАЛАНСА и да не влезнеш в излишък.

✔️Да се нахраниш ДОСТАТЪЧНО – толкова колкото ти ТРЯБВА за момента според всички странични фактори (видни и не видни, знайни и не знайни) които са пряко свързани с теб и ти оказват влияние:

Здравословно ти състояние, настроението ти, липса на хранителни вещества в тялото или излишъка им, ензими и много др.

НЕ го насилвай с лакомията и/или НЕ знанието си. Усетиш ли че се ТЪПЧЕШ просто спри без значение колко останало имаш в чинията.

Организма ти казва: ” Не искам повече, това ми е достатъчно. Благодаря. Стоп ”

Ако се научиш да ЧУВАШ тялото-то постоянно ти’ ГОВОРИ ‘, ти ще изградиш една много по – стабилна, дълбока и добра връзка с него (от там и със самия себе си) и това ще ти помага да си здрав, красив и щастлив.

Защото твоя организъм знае най – добре какво му е нужно на момента и така както той ще те насочи никой др. няма да успее.

Силното влечение към ЗАВИСИМОСТИ не е потребност на тялото. Това е нещо с което трябва да се БОРИШ!

 

За индивидуален режим на хранене или тренировки ми пиши.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *