От теб зависи.

От теб зависи.

В природата на човек е да бяга от отговорността, но Г-д е поверил своя свят именно на нас и ние сме длъжни да оправдаем доверието му. Хората имаме задължение да се грижим за себе си, както за физическото тяло така и за душата ( психиката, емоциите, менталното ни състояние). Ако ти не го правиш това е равносилно на самоубийство. Така нарушаваш основна заповед: ” Не убивай!” Самоубийството е форма на убийство. Човека е направен по образ и подобие на Вс-вишния и все едно посяга на самия създател.

Света е сътворен с недостатъци, а на нас е дадена възможност да го поправим и усъвършенстваме. Вселената не е завършена.

Г-д отсъжда за здравето на хората по 3 направления/начина :

  • Човека ще бъде предпазен, дори и да не полага специална грижа за това
  •  Писано му е да се разболее или да умре, колкото и усилия да полага да се предпази
  •  Личната грижа и отговорност накланят везната към присъдата- (най-разпространения)

Ние имаме задължение да избягваме OПАСНОСТИТЕ и да НЕ разчитаме на ЧУДЕСАта по отношение на грижата за себе си, а де се съобразяваме със средата, природата и законите, които съществуват вътре в нея. Ако сам проявиш безотговорност и се поставиш  в ситуация на ОПАСНОСТ, например караш мотор с превишена скорост,  вероятността да бъдеш ОСЪДЕН и да пострадаш е много по-голяма.

Ако покажеш, че живота ти е ценен, приемаш го с внимание и се грижиш за себе си, Г-д ще ти изпрати допълнителна помощ, за да те предпази.

Човешкия живот е най-голямата ценност, той ти е ПОДАРЪК.

 Свойствата на обкръжаващия ни свят се сътворяват от хората. Ще бъде ли природата светъл, красив, уютен дом за нас или ще бъде тъмно, мрачно и страшно място, се определя до голяма степен от нашия личен избор и постъпки. 

ТВОИТЕ мисли, думи, действия са те довели до мястото, на което се намираш в момента. Ти си точно там където, с който и както искаш да бъдеш.

Абсолютно отговорен си за всичко, което ти се случва. Не прехвърляй вината на шефа ти, правителството, държавата, съдбата, съседите, роднините, родителите, 5-те най-богати фамилии в света и др.….

 Типично за нашата същност е когато нещо НЕ хубаво ни се случи, ние задължително да обвиним някой друг, ако е нещо хубаво бързаме да препишем на нас заслугата. 

Ако не си доволен от живота, здравето, теглото, фигурата си направи ПРОМЯНА, за разлика от животните имаш ИЗБОР.

Човека ходи изправен, има връзка с небето, гледа напред, а животното надолу към земята. То действа програмирано, по инстинкт, не може да чете книги, да ползва опита на предишните поколения или да се развива духовно.

В крайна сметка трябва да разбереш, че ти носиш ОТГОВОРНОСТ за това, което ти се случва и от твоите възприятия, активност и позиция зависи много.

Колкото по-рано го осъзнаеш по-добре. Вместо да вярваш в конспиративни теории, вземи нещата в свои ръце и веднага ще разбереш, че много зависи от теб. Ти си творец на твоя вътрешен свят, корегираш ли него останалото ще се подреди.

Първо оправи себе си, после ще спасяваш света.

Бъди осъзнат, внеси хармония и баланс в действията си. Спри да чакаш перфектния момент, такъв НЕ съществува и започни да излизаш от зоната си на комфорт. Смелостта и упоритостта ти ще бъдат възнаградени.

Ти си ГОСПОДар на своя живот, не чакай друг да го оправи.

От теб зависи!

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *