План в 6 стъпки за красиво тяло

Цел без план е просто мечта !

Всеки който е решил да промени тялото и начина си на живот се нуждае от изградена стратегия с конкретни и постижими цели, която да следва. Това е план на действие.

Ето 6 лесни и основни  стъпки:

1. Изберете определена дата, която ще стартирате. След като веднъж я определите не я отлагайте по никакъв повод.

2. Помислете кой е резултата, който искате да постигнете. Вижте се в бъдещето. Поставете си реалистична и достижима цел! Например : ” Да отслабна с 3 кг следващия един месец и да премахна целулита.”

3. Направете си хранителен план в който да включите много вода, зеленчуци, плодове, протеини, комплексни въглехидрати и  мазнини. Ако хранителния ви план е прекалено строг е много вероятно да спрете да го изпълнявате.

4. Спорт или някаква физическа дейност. Изберете си нещо, което ви доставя удоволствие (фитнес, тичане в парка, колело, йога, упражнения вкъщи, танци ) и нека спорта бъде съобразен и с целите, които искате да постигнете. Ако искате да ”правите” мускули се насочете към фитнеса, например.

5. Обградете се с добри примери. Намерете хора, които вече са постигнали това което вие искате и се учете от тях. Също може да си потърсите и комплекс  от упражнения, здравословни рецепти  и интересни факти за поддържането на добра форма. 

6. Започнете с малко и постепенно. Помнете, че сте се заели с нещо, което изисква време. С новите навици не се свиква лесно и за един ден. Правете промените в живота си постепенно. Ако това, което предприемете  е твърде интензивно или напрегнато за изпълнение, то бързо се превръща в неудобство и може и да се откажете.

Започнете да мислите за всичко това като за приятно изживяване!

Ако искаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма, изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *