По кой път да тръгна?

По кой път да тръгна?

Душата и тялото на човека са 2 пълни противоположности. Те са в дисхармония и в постоянна борба за надмощие.

Душата иска да се развива, да се приближава към доброто, да е на високото.

Тялото желае да си хапне нещо вкусно, да си полегне, да си направи кефа при всички положения, без много да мисли за последствията и за него душата е тази, която го ограничава и му носи неприятности.

Мъдреците определят душата като пламък на свещ, който винаги те тегли нагоре, към Б-г -енергията която движи и управлява света и Вселената (към любовта, щастието, здравето, мотивацията…………….) дори и свещта да е обърната надолу, пламъка пак си проправя път нагоре.

Тялото пък е като фитила, който дърпа в обратната посока надолу.

Ти избираш дали да си пламък или фитил.

Ако искаш наистина да има смисъл съществуването ти и да живееш в удоволетвореност, трябва да се опиташ да създадеш БАЛАНС. Да комбинираш 2-те, да ги помириш, защото те са като врагове. А когато сработят заедно в един екип, стават най-силни.

*Това означава да живееш и да присъстваш в материалния външен свят, но и да се свързваш с духовната енергия, която е затворена вътре в него. *

*Светлината е приклещена от тъмнината, а целта и е да се разкрие*

Г-д е създал толкова красива земя за нас хората. Той иска ние да  бъдем щастливи на нея,да се наслаждаваме на живота, който ни е подарък, да сме красиви, здрави, доволни, богати, уверени- но не нагли…

Този който има нагло, самонадеяно лице показва, че притежава силата да издържи и в ада и го изпращат там.

Който е по-скромен и по-фин се предпазва повече от подобна участ.

Проблема на нас хората е че НЕ знаем ГРАНИЦАТА.

Трудно правим разлика межди добро и зло, позволено и забранено, полезно и в редно. Но последствията могат да бъдат дори фатални.

Човека може толкова много да се заблуди, че доброто да вижда като зло и обратното и да е много трудно да прогледне истината.

Минавайки пределите на допустимото:

Храненето, което е дар от Вс-ния и без което не можем да живеем- превръщаме в чревоугодничество,

свещените отношения между мъжа и жената в разврат,

Пиенето на вино за празник в алкохолизъм.

Влизането в крайност и на позволените неща ще те заведе в грешната посока, там където НЕ искаш да отиваш.

Създателя иска човека да има и наслада от света и напълно отделяйки се от това той влиза в грях.

Това че си на режим не означа, че никога повече не можеш да си хапнеш нещо захарно или пица. Истината е че свободното хранене подпомага процеса на отслабване, а не го спира. ( освен ако не си професионален състезател седмица преди излизането ти на сцената)

Също ако всеки се изолира напълно от противоположния пол, ще стане така, че света ни в един момент ще се обезлюди, защото няма да има кой да създава деца.

Животът е прекрасен когато действаш на първо място чрез РАЗУМА и по-малко със сърцето. Това е работа и не става за един ден. Всъщност на това ще се учиш цял живот.

Най-оптиманлия вариант е сърцето да действа под контрола на разум и да работят в едиснтво- като в отбор, а не като противостоящи се сили, но за това са нужни усилия, контрол и ограничения.

Душата и тялото се сближават на първо място чрез морални действия и добри постъпки. ( даваш повече на другите например )

И така ще съумееш да се придвижваш в ЗЛАТНАТА среда- това е и божествения път.

А на него те чакат само най-големите подаръци.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *