Причина номер 1 за напълняването

Главна причина за напълняването при много хора, всъщност е емоционалналното хранене, което не е следствие на глад, а по-скоро на някаква вътрешна неудоволотвореност.

Често пъти хората ядат, защото са отегчени, самотни, нещастни, изморени или заради всяка от стотиците емоционални причини, като никоя от тях не е свързана с физическия глад.

Ако вие ядете заради емоционален глад , тялото ви никога няма да се насити на храна. Мнозина мислят, че никога не могат да се наядат- те никога не получават сигнала да спрат да се хранят, защото никога не са били гладни за храна.

Навярно от начало сте напълнели след някаква травма или труден период в живота ви и сте започнали да се успокоявате чрез хранене, за да си помогнете по някакъв начин. А след това, дори  като този труден период е отминал, вие сте запазили този нарушаващ функциите си навик да ядете, когато се чувствате неспокойни, самотни или просто отегчени.

Този навик се ражда от фундаменталното разбиране, защо чувствате това което чувствате.

Това което може да направите  е всеки път преди да грабнете нещо за ядене да си зададете въпроса : Наистина ли сте гладни или просто искате да промените начина по който се чувствате в момента?

Ако се окаже, че вие фактически искате да промените начина по който се чувствате,  никакво количество храна не би ви свършило работа.

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *