ПРОМЕНИ СЕБЕ СИ, И ЩЕ ПРОМЕНИШ ВСИЧКО

Това с което човек свиква губи своята ценност. ( неговата жена, кола, любимата му песен, блуза или друго) Най-свикнали обаче сме със самите себе си. Ние не се ценим достатъчно.

Живеем в тяло с което не се чувстваме комфортно, но въпреки всичко продължаваме да си хапваме пържено и газирано. Работим работа, която не харесваме или с която не взимаме добри пари, но пак седим там. Имаме колеги, с които не сме в добри отношения, но и тях търпим *Не стойте там, където не ви харесват*.

На човека обаче са дадени инструменти, с които той да успее да постигне истинско щастие и удоволетворение от живота си.

Това изисква работа, усилие, търпение, промяна и битка с негативните качества в него. Да сме щастливи е наше право дадено ни по рождение- но това си остава личен избор.

Да даваш превез на негативното в теб пречи и на другите.

Човек може изцяло да изкриви виждането си за едно нещо и оправдае недобрите си постъпки.

От хубавото да направи лошо, а от лошото хубаво. Той тотално може да загуби представа за реалността. Негативното за него става положително.

 Тъмнината вижда като светлина и обратното.

Има хора, които изпитват удоволствие от това да тормозят другите, например, да ги обиждат. Други пък обичат да пият до неузнаваемост. 3-ти си харесват вредните, калорични храни и това има носи наслада.

 

Да живееш в удоволствие е задължителен елемент от щастливия живот, но удоволствие което носи прогрес и те води в посока напред и нагоре, а не в посока назад и надолу.♥

Когато избираш лошите неща в живота си, и правиш неразумни постъпки ти си оставаш отговорен за това.

Ако цениш себе си, ще цениш и другите.  Ще живееш в щастие, радост, жизненост, красота.

Негативните  качества

Човека има негативни качества, които са част от неговата природата и които трудно може да промени изцяло, но може поне да ги укроти. ( гордост, завист, егоизъм, чревоогодничество и т.н.)

Как? С разум.

Да те ще се появяват, ще изчезват, после пак ще идват. Може дори да ти отнеме години докато се справиш с тях, но това е живота- борба всеки ден в името на щастието, здравето и успеха.

По природа хората сме мързеливи и често за негативните качества в нас си казваме: ”Да такъв съм какво да направя, така съм се родил, такова е положението.”

Това са оправдания. По този начин човек спира своето развитие.

♥ Ти си господар на тялото си, не то на теб! 

Какво можеш да направиш?

Промени се!

♦ Ако обичаш да похапваш сладко (пържено, винце…), но вътрешно се разкайваш и имаш усещане, че то ти вреди, може дори да го правиш скришом за да не ти види някой, това е чудесно! *Защото ти имаш шанс да се промениш *. Когато го правиш, но нямаш угризение на съвестта, тогава вече имаш сериозен проблем.

Не гледай назад в миналото. Няма значение какво е било тогава. Много неща вече не са същите, а някои вече ги няма.  Започни да градиш живота си от днес. С това, с което разполагаш на момента. Чертай красиво и здравословно бъдеще за себе си и следвай своя план.

не върви в посока на нездравословното- това е път на самоубийство. Живота ни е подарък от Б-г. Оцени го и го живей както трябва- с труд, с промяна, с действия.

гледай от високо на проблемите. Така ще ти изглеждат малки и незначителни. Днес едно нещо е актуално за теб, но след ден, месец, година дали изобщо ще го помниш?

Бъди добър- Ако човек има нужда от помощ помогни му.

Ако се е напил прибери го вкъщата му –познат, непознат няма значение. Той е в беда. Не вади телефона да го снимаш, после да разпространяваш, да го видят всички и да му се подиграват.  Ами ако това се случи на теб или на близък как ще се почувстваш тогава?

• Не е нужно да правиш големите работи и всеки да те вижда или да разбира за това. Може да е нещо малко- купи кафе на просяк, остави 10 лв. в кутия за благотворителност за болен човек, помогни на някой с багажа или др. Толкова много хора се нуждаят от добрина и топлина. Огледай се.

♥ В сърцето прави повече място на милосърдието и любвта. Така най-лесно ще се пребориш с негативното в теб и ще постигаш  красиво и здраво тяло и щастие в живота си.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *