Сини сливи за отслабване

Сините сливи са слабително средство, освен това имат и висока хранителна стойност. Богати на витамини и минерали. Имат диуритично действие и изхвърлят излишната вода от организма, а и са с нисък гликемичен индекс, за това са чудесна храна за страдащите от диабет, тъй като спомагат за регулиране на нивата на кръвната захар.

Тяхната месеста част  се използва за приготвяне на лаксативи под формата на бонбони. Хората, които са яли сливи , ще се съглсят ,че имат слабително действие. Колкото и да е странно, учените не са успели да изолират т.нар. вълшебен учестителен агент в сините сливи.

Сините сливи, разбира се, съдържат много влакини и някои специалисти твърдят ,че тайната е само в тях. Другата възможност е сорбитолът. Сините сливи са изключително богати на сорбитол-  естествена захар, която на някои хора действа слабително. Сините сливи съдържат 15% сорбитол, докато повечето плодове едва по 1%.

От много години до сега специалистите търсят онова, според тях уникално , подобно на лекарство химическо вещество ,което е различно от влакната, стимулира контракциите на стените ма червата и увеличава секрацията на течност.

Предположило се ,че магическата търсена съставка е бил  минералът магнезий, но когато го изолирали, магнезият не подействал. Заключението на химиците е ,че  прочутото химическо вещество на сините сливи действа само когато се съдържа в тях.Тайната на сините сливи все още остава неразгадана .

Извода който може да се направи е ,че сините сливи в умерени количества, биха имали място във всеки един хранителен режим, но  все пак не трябва да се прекалява с тях. Ако се вземат твърде често  могат да предизвикат колики ,стомашни разтройства, а и да не забравяме ,че съдържат  плодова захар.

 

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *