Спорт за по-бързо отслабване

Безспорно най-ефективния начин, за да промените тялото си са хранителен режим съчетан със спорт, съобразени с вашите цели.

Физическата активност освен, че изгаря калории, би подобрила  здравето, визията и самочувствието ви. Съвсем нормално е всеки да търси много бързи резултати и за кратко време. Друг е въпроса дали това е ефективно и трайно. Доказано е, че хората, които спортуват /без значение какъв спорт/ задържат много по-дълго резултатите  и желаната форма.

Физическата ви активност трябва да започва още със ставането сутрин и така до вечерта. Всяко едно движение на тялото ви е във ваша полза. Вие можете да подобрите сърдечната си дейност, само с 30 минути  слаба до умерена интензивна физическа активност, всеки ден. Най -важното е да избирате дейности и спорт, които ви харесват.

Когато се занимавате с  нещо което ви харесва е много по-вероятно да го превърнете в редовно занимание и да сте постоянни. Много хора са заети, работят и си мислят, че не им остава никакво време дори и само за половин час на ден. Но това наистина не е чак толкова трудно.

Приемете го като инвестиция във себе си за вашето здраве  и самочувствие. Ако трябва започнете само с 10 минути на ден и увеличавайте всеки път по малко. /коремни преси например /Хората, които спортуват, дори и само с няколко минути на ден, доказано са по -щастливи...

Структурираните упражненя/фитнес, плуване, бокс и др/ изпълнявани в продължение на повече време,  са много ефикасни в изгарянето на мазнините и засилването на метаболизма.Това безспорно би бил най-удачния избор за вас.

Какво да правим обаче, ако нямаме време за спорт ?

Ако вие не се движите изобщо,  това вече наистина е голям проблем. За ваше добро е да промените поне част от навиците си.

Някои изследвания твърдят, че обикновени дейности, като разходка в парка /минимум 20 минути/  или качване по стълби, но всеки ден, могат да понижат кръвното налягане, нормализират холестерола, тонизират,  дори да намалят мазнините. При всички положения някакво движение е по-добре от никакво такова.

Опитвайте се да увеличите физическата си дейност в ежедневните неща, които вършите. / изкачване на стълби, ходене пеша до магазина, разходки, слезте на някоя спирка по-рано/ Вариантите са много . Възползвайте се.

 Знаетели, че неспокойните хора изгарят хиляди калории с непрекъснатото си мърдане и движение. Това изглежда им помага да контролират теглото си, дори когато преяждат.

Можете да изгаряте по най-различни начини излишните калории всеки ден. Ако  дори малко увеличите физическата си активност, ще можете да се поддържате по-добре от колкото, ако не мърдате от стола изобщо.

Създайте си своя лична програма

Независимо какви упражнения ще изберете, не забравяйте да ги пригодите към своите собствени възможности. Ако имате хронично заболяване или друг здравен проблем се консултирайте със специалист. Трябва да измислите програма, която да ви е от максимална полза и която да ви подпомогне в проблема. Например, добро упражнение за укрепване на кръста, което може да правите и у дома е планк.

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *