Топ 3 упражнения за жени за стегнато дупе  и  крака
Няма жена, която да не мечтае за красиви, стегнати и добре оформени дупе и крака. Няма и мъж който да не харесва подобна визия.Тук съм подбрала ТОП 3 упражнения, които можете да изпълнявате и във фитнес зала, и у дома.Тежестите и повторенията се определят според възможностите и целта на всеки.

Упражнение 1: КЛЕК

Клека е базово, многоставно  упражнение. Ако искате да оформите тялото си, да покачите мускулната си маса или да редуцирате мазнините то това упражнение  задължително трябва да бъде включено  във вашата програма.  Загрейте внимателно преди да пристъпите към изпълнението. Ако сте начинаещи започнете без тежести. Хубаво е да усвоите добре техниката преди да пристъпите към тежестите .В противен случай рискувате да се контузите. Има няколко разновидности на това упражнение, при всяко акцента е различен.

Упражнение 2: НАПАДИ

Идеално упражнение за силова издръжливост с което ще оформите долната част на тялото.Ако сте начинаещи ,като за начало е напълно достатъчно е да използвате само собственото си тегло при изпълнението му. Ако сте напреднали използвайте тежести. Желателно е това упражнение да поставите в началото на тренировката си .Изпълнението на напади с дъмбели е по-безопасния вариант от напади с щанга зад врат, заради позицията на тялото. Важно при техниката тук е да се спазва ъгъла от 90 * при самото сгъване на краката. Главата и гърбът да са изправени и тялото да не се привежда  напред. Разбира се има и други разновидности на това упражнение. Едни от най-ефективните са ходещите напади.

Упражнение 3: ГЛУТЕУС МОСТ

Това упражнение ще ви помогне да стегнете и  оформите дупето и задното бедро. Тук също могат да се прилагат  различни техники. Според различните начини на изпълнение се засягат мускулите по вътрешната и външната част на бедрата. Малко по-труден вариант е изпълнението само с един крак. Можете да използвате и тежести.

 

 

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *