Стъпки към мечтаната фигура

Искате да постигнете по-бързо мечтаната фигура, но трябва да намерите начин, който да впишете в  забързаното си ежедневие. В противен случай скоро ще  се наложи да търсите оправдания. Буквално съществуват   стотици различни диети, програми, методи, продукти  които обещават постигане  на ”съвършената фигура”. Факт е, че в основата на всяка успешна програма стоят хранителния режим испорта (физическата активност). Трябва да направите трайни промени в начина си на живот и да усвоите здравословни навици, за да може да задаржите постигнатия резултат.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ВАС :

Всеки има своите предизвикателства, които  биха осуетили крайната цел. За някой това може да е шоколадов десерт, за друг това може да са солени бисквитки. Каквато и да е вашата слабост вие инстинктивно разбирате, че трябва да стоите далеч от тази храна.

Не само определени храни могат да ви ”спънат”. Това може да са мястото времето и начинът по който ги ядете.

Може би обичате да си похапвате  през нощта. Във всички случай яденето през нощта трябва да се избягва. Препоръчително е да  не се вечеря много късно и непосредствено преди сън, за да има достатъчно време стомахът да смели храната преди да сте заспали.

Може би похапвате докато гледате телевизия? Яденето  в тези условия се превръща несъзнателно действие, а това означава, че без да усетите ядете повече, разсейвани от телевизора.

Оправданията! Хората често сами саботират собствените си цели, като намират какви ли не оправдания за пропуските си в изпълнение на планираната програма за КРАСИВО и ИЗВАЯНО ТЯЛО. ,,Липсата на Време,  Пари…….Деца , Работа, Ген…..”и много др.

 СЪВЕТИ :

 • Нездравословната храна се опитайте да замените със здравословна (но и с нея трябва да бъдете внимателни!). Не пропускайте зеленчиците и плодовете (плодовете в умерени количества, защото в тях все пак има плодова захар- фруктоза.)
 • Яжте когато наистина сте гладни.
 • Пийте вода.
 • Ограничете се с подходящите места за ядене и избягвайте така наречените   FAST  FOOD (Фест фууд) места .
 • Движете се! Физическат активност доказано намалява стреса, засилва метаболизма, подобрява настроението. Дори и да нямата  цялото свободно време на света, пак можете да въведете повече движение в ежедневието си (разхождайте се в парка на чист въздух, избягвайте асансьора, изкачвайте стълби, слезте по-рано на някоя спирка). Използвайте всяка възможност.
 • Още по-добър ефект би имало, ако се ориентирате към някой спорт. Каране на колело, фитнес, плуване, канго и мн. други. Най-добре изберете нещо, което ви доставя удоволствие и нека то да бъде съобразено с целите, които искате да постигнете. Ако иксате да правите мускули, заложете на фитнеса например, ако искате да редуцирате килограмите тичането в парка е добър избор.
 •  Когато се храните се съсредоточете изцяло в храненето- не гладайте телевизия , не говорете по телефона, не четете и не работете.
 • Сервирайте си яденето в по-малка чиния, така яденето изглежда повече.
 • Не дръжте храни, които ви искушават вкъщи! Трябва да имате желязна воля ,за да не посегнете към тях.
 •  Думата ”диета” я заменете с ”променям хранителните и двигателните си навици”  или ”създавам си нови здравословни нивици” , или ,,ставам нов  човек”. Използването на израза ”минавам на ДИЕТА” означава , че накрая ще прекъснете ”диетата” ,а този начин на мислене може да ви обрече на неуспех.

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *