Хранене късно вечер? Един банан е  около 100 калории и сутринта и вечерта. Защо тогава трябва да се съобразявам с това кога ще го изям?

Да гледаме на храната само като на калории ( въглехидрат, белтъчини и мазнини) е някак недостатъчно, ако търсим добри резултати в дългосрочен план. Налага се да вникнем много по-надълбоко.. 🍏.
Храната е нещо изключително специално за всеки един от нас.🔸 Тя е тази която действа ‚свързващо‘ между двете противоположни материалното ни тялото и нематериалния ни дух. Ако спрем да се храним едното ( духа) се отделя от другото и ние умираме.🔸

Всеки човек има своя вграден биологичен часовник. Той е изключително точен. Растенията, животните, птиците, насекомите, земята, дори Вселената има такъв часовник, с който се съобразява.

Вечер например тялото ни се подготвя за сън и почивка. Сигурно сте забелязали и цветовете на цветята как се ‚прибират‘ за през нощта. Всичко работи в определен ритъм. Това са много сложни биохимични процеси.

Храната определено не е само калория и цифри. Едно и също нещо може да се ‚усвои‘ и обработи по различен начин, според часа в който се яде, настроението ни, дори и деня в който се консумира има значение.

Да, един банан е 100 калории и сутрин и през ноща, но машината ( нашето тяло), която ще се занимава с него е по-различна от това което е била сутринта или на обяд. Ако разбъркваш бетон с лопатка или с бетоновоз независимо, че материала е един и същи крайния резултат ще бъде различен.

🔸Вечер е времето в което тялото се регенерира и обработва приетата по-рано храна. Това е неговата основна задача в този момент. То се самоподготвя за следващия предстоящ ден.🔸

Науката днес трудно може реално да изчисли какво ще се случи с калориите попаднали в тялото ни, та ние дори не сме наясно какво точно съдържа храната която ядем. Имаме представа за някои основни съставки.

Всичко в нас изисква енергия ( калории): дишане, мигане, храносмилане, мислене, емоциите ни, всяко действие, орган, движение на мускул, кръв, клетки, и много, много други. Нашето тяло не остава в пълен покой нито за секунда. Всяка една система вътре в него извършва някакво действие ( дихателна, сърдечно-съдова, нервна, костна, отделителна система и т. Н.)

Как точно ще изчислим за къде, за какво и колко калории сме изразходили от консумацията на банана? Нямаме нужните инструменти и знания за това.

Освен това науката не рядко се бърка и си противоречи. Оказва се например, че храна или газирана напитка с изкуствени подлсадители която има ‚0 калории‘ всъщност попадайки в тялото ни действа по същия начин, както ако бихме хапнали нещо със захар. Въпреки ниското съдържание на калории панкреаса ни ще отдели хормона инсулин, вероятно ще задържим течности и може дори да покачим теглото си.

(инсулинът помага на клетката да абсорбира глюкозата от кръвта, той съдейства за разнасянето на хранителните в-ва към органите и организма ни)

Още сме много далеч от гениалността на Природата и системата в която живеем. Много неща за нас са неясни. Разбира се, изчисляването на калориите си има и своите плюсове. Човек става прецизен, следи какво яде, няма хаотичност в храненето, последователен е. Храненето на око е по- лесно за хора с дългогодишен опит и по-задълбочен познания, за начинаещ може да създаде известни затруднения.

Идеята тук е по-скоро да не оставаме само с инсталираното приложение на телефона, което ще ни изчисли калориите и това да е основния ни начин за влизане във форма и здраве. Разбира се, ако чувствате ок така, имате енергия, изглеждате добре, имате хубава кожа, коса, нокти значи може би това е си е вашия начин.

🔸Добре е постоянно да се интересуваме от храната и напитките, които консумираме, да четем повече, да се наблюдаваме, да анализираме, да сменяме различни тактики, режими.🔸
🍏.

🧡Природата 🏜️🗻🏞️ си има своите универсални закони и ние трудно можем да ги променим. По-лесно за нас ще бъде да ги изучим, опознаем, приложим и така по-бързо ще постигнем здраво, красиво тяло и благоденствие в живота си.🧡

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

2 Comments

  1. Здравейте! Дайте съвет, как да се храня, защото работя в прекарна и ми е по-лесно да хапна 1 -2 закуски днес, обаче стечение на времето качих 8 кг и няма сваляне! Ставам 6 сутринта за работа, там съм почти до 18 ч, часовете са много и евентуално, вечер ще ми е удобна тренировка. Очаквам отговора ви!

    1. Здравейте, закуските от пекарната ли са? ако да какво представялват? От тестени храни се качва много, особено ако типа структора ви е такава. За да ви насоча за каквото и да е било ще е добре да ми дадете малко повече информация. Иначе общи напътствия за хранене съм написал тук в сайта и в страницата 🙂 Потърсете в търсачката на сайта статията: Съвети за красиво и здраво тяло Ето и линк: https://dailyfitchange.com/%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b8-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be-%d1%82%d1%8f/

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *