Целта и задачата на човека е да промени себе си.

Човек не може да бъде съвършен и щастлив, ако не положи усилие за това. Ние се раждаме със своите негативни качества, върху които е добре да поработим. Целта за която е създаден човека е да поправи негативните качества в себе си. И Това той е длъжен да направи. Как ? Като усилва волята и вярата в себе си.

Как да разбереш какво трябва да промениш и върху какво да работиш?

Виж слабите си страни. Всички имаме слаби страни.

Не можеш да се контролираш когато видиш храна- не бъди чревоугодник, овладявай страстите в себе си.

Трудно ставаш сутрин, нямаш енергия за тренировки- работи върху мързела си. Всеки ден например прави по няколко упражнения за корем или потичай 10 минути в квартала. ( не тичайте на места където има голям трафик от коли) Дробовете при тичане поемат много повече от нечистия въздух.

Може би си много избухлив/а и лесно се гневиш. Брой до 10 и изчаквай преди да реагираш. Колкото повече се поддаваш на гнева си, толкова по-силен ще става той.

Или пък гордостта и надменността ти пречат- всеки има място на тази земя. Ти си толкова важен, колкото и всички останали. За това не прави неща, които на теб не искаш да направят.

Често послъгваш дори и за дребни неща: лъжата откъсва човек от реалния живот.

 

Силата не е въпрос само на физика и мускули. Истински силен е  този човек, който успява да се пребори със самия себе си: с характера, с поведението, с мислите, с постъпките си. Тази борба продължава всеки ден и така цял живот. Изисква усилие, постоянство, търпение. Да вървиш нагоре и напред изисква воля.

Живота на човека е като кръг. Ти изкачваш планина и всеки път  виждаш една и съща гледка под себе си, но ти си на по-високо ниво.

Ако човек пожелае с цялото си сърце и е готов да промени някое лошо качество в себе, си Живота ще му прати подкрепа.

Поискай и ще ти се даде. Искайте стойностни неща.

Само когато човек успее да се пребори с негативните качества в себе той ще успее да постигне красиво и здраво тяло и щастие в живота си.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *