Човешката логика и знние срещу божествената

Човешката логика и знания се сменят, те са непостоянни.

В миналото например аспартама се е считал, като революционен заместител на захарта, днес вече го свързват с близо 100 болести  и се препоръчва да бъде избягван.

За разлика от божествената мъдрост и истина, която е била актуална преди хиляди години и която остава непроменена и до днес. Тя е стабилна, устойчива, непоклатима, вечна ∞.

Кой е Б*Г-ът за който аз пиша? Той няма форма, нито цвят, размер, майка, баща, пол, не се е ‚родил‘. Това е първоизточника на всичко съществуващо. Висш разум необозрим за нашите ограничени възприятия и разбирания. Б-г е вселената, природата. Света е В Г-д. Той е неограниченост, безкрайност, вечност.

В съвременния свят имаме достъп до не малък набор от информация, но голяма част от нея е на база на разсъжденията на хора, които боравят с ограничените си инструменти или изказват и разказват лично мнение и преживявания. Това може да доведе до заблуди и погрешни заключения, които се предават от човек на човек или от поколение на поколение.

Човешката логиката и истина са ОГРАНИЧЕНИ и могат да бъдат НЕвярни,

 ‘‘За да постигнеш перфектно тяло, по цял ден трябва да тренираш и да не излизаш от залата, колкото повече, толкова по-добре.‘‘

 Прекаляването с тренировки, обаче, поставя тялото в катаболен режим и пречи на добрия резултат!

или:

  ‚, Колкото повече спиш, повече енергия ще имаш.’‘

⇒ Истината е, че колкото повече спиш, толкова повече ще ти се спи. От 4 до 7 часа са напълно достатъчни за пълноценна почивка.

Човешката логика и истина  се променят според моментните обстоятелства.

Електронните цигари бяха безвредни, днес се оказва, че не е така.

‘‘В природата на човек е да се заблуждава‘‘

Човешкото знание и логика биха звучали така:

Хората, които ядат месо са жестоки. Те не обичат животните, нямат сърце и не са добри по душа.

Божествената мъдрост и ‚логика‘ обаче гласи нещо различно:

⇒ Света е създаден от по-ниското към по-високото, от нисшето към по-висшето: нежива природа, растения, животни, и накрая човек. Като всяко по високо се храни от това, което е под него, то става част от него и по този начин го издига буквално и преносно.

Да се  възмущаваш на човекът, че яде месо е все едно да съдиш животното, че яде растения и буболечки или пък дървото, че пие вода и се храни от почвата.

♥ Всичко в света е създадено, за да служи на човека.

Така го е направил самия Създател, такава е неговата воля.

Но има няколко важни елемента тук:

 Консумацията на месо Не е задължителна

В свещените книги са описани животни, които могат да се консумират, също и такива, които са забранени. Човека има забрана да яде хищници, гризачи, влечуги, насекоми: прилепи, змии, плъхове, хлебарки, мечки, кучета, котки и др.

♦ Също и жестокостта към каквото и да е в този свят, включително и към животните не се толерира и всеки, който борави с нея ще си понесе нужните последствия.

Божествената истина НЕ зависи от човешката такава. Хората не могат да я изменят дори и да не са съгласни с нея. Това не е в нашите ръце. Ти може да си против нея, да не я харесваш, да не я разбираш, или да не я знаеш, но това няма да я промени. Тя е мъдростта на твореца, а не на човека. Г-д истината, той е коренът на истината.

‘‘От истина не може да излезе частична истина‘‘

 ♥ Истината на Б-г е във всяко място и във всяко време. Тя е абсолютната истина. ♥

Ти можеш да се променяш всеки ден- твоята логика, мнение, но истината на твореца няма да се промени. Няма 2 истина, тя е само една.

Най-големия дар на хората е знанието и духовния разум. Ако ги нямаше, ние щяхме да бъдем нещастни и дори опасни, както за себе си така и за другите.

Когато някой се докосва до Божествената мъдрост, той потъвайки в логиката на наученото, изпитва удоволствие от това, както при хубава храна или интимност с любим човек.

Ако някой сега излее цялото знание за света в съзнанието ни, това ще равносилно на най-голямото физическо удоволствие изпитвано някога. ‘‘висша наслада от контакта със Създателя‘‘

♥ Божествената мъдрост е ∞ ВЕЧНА ∞. Тя не се променя и е НЕзависима от нови, стари открития или научни догатки. Това не е просто философия. Когато я изучава човек, това го променя на ниво ДНК. Тя влиза дълбоко, става част от него и го кара да действа. Помага му да живее по-добре живота си и да взима правилните избори. Знанието на Б-г е едно и също за всички.

Научните изследвания все-повече потвърждават нейната истинност.

‘‘Когато учените достигнат своя Олимп, ще разберат, че ние винаги сме ги чакали там‘‘

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *