3 Важни съвета за всички начинаещи спортисти

Вие сте абсолютно начинаещи и не сте наясно как точно да процедирате? Всички сме минали по този път и той е неизбежен, така че не се притеснявайте.

Ето някои стъпки, които ще ви помогнат:

1.Начертайте си план , който да спазвате във времето.

Много хора започват с голям ентусиазъм, който обаче намалява във времето. Задайте си ясно намерение къде искате да стигнете, поне в близките 1-2 месеца. И работете за това. Напишете и разпределете упражненията, които ще тренирате, също и времето в което ще провеждате вашите спортни занимания. Спазвайте начертания план и нека той ви бъде приоритет. Всички останали срещи съобразявайте с вашия график и разпределяйте така, че да не ви пречат на спорта. Някой ден ,ако трябва ще, пропуснете някое излизане с приятели. Красотата изисква жертви.

2.Бъдете умерени

Хората сме така устроени, че искаме всичко да се случва ” на момента и сега ”, но живота следва своите естествени процеси и за някои неща просто си трябва ВРЕМЕ.  Вие сте начинаещ и трябва да сте наясно, че сте като едно малко детенце, което се опитва да проходи. Стъпвайте полека и не се ”изхвърляйте” излишно. Започвайте с малко и това, за сега, нека  ви бъде напълно достатъчно. Ще дойде и времето когато ще тренирате като професионалист  🙂

3.Ако нещо не ви е ясно ПИТАЙТЕ.

Никой не се е  родил научен, това е ясно на всички. Ако нещо не  разбирате -питайте. Не знаете какво да правите с някой уред, помолете за помощ просто. Задавайте въпросите си на хора, които разбират, обаче. Често виждам във фитнеса,  начинаещи да дават съвети и да показват техники на упражнения, които не разбират изобщо, на други начинаещи. Това е несериозно, може да ви откаже много бързо от спорта, а в най-лошия вариант може и да ви навреди. Обърнете се към някой, който разбира. / и помнете : Най-якия във фитнеса  не винаги е най-разбиращия  🙂  това понякога се дължи на други фактори ! /  Не е лесна задача да намерите някой, който  да ви даде адекватен съвет, нооо който търси -намира .

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, или просто съвет, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *