4 универсални съвета за сигурен успех

Всеки човек има различно разбиране, когато чуе думата Успех. За един да си успешен означава да имаш пари, голямо семейство, за друг това е  да караш хубава кола или да заемаш висока длъжност в работата  си.

Независимо, че нашите критерии и разбиране за това какво точно значи да си успешен понякога се разминават, има някои основни универсални правила и стъпки, които всеки човек може да приложи в живота си, за да постигне по-бързо това което желае

 

  1. Да си изясниш какво за теб значи Успех

Първата и най-важна точка е да се определи точно и ясно какво за нас означава да си успешен и в какво се изразява нашия успех. Аз например искам да имам красиво тяло, в което да се чувствам комфортно. За мен успех е и да имам много доволни клиенти, които също като мен да имат красиво тяло, с което да се горедеят и когато някой ги попита: ‘‘ Уау, как  постигна този резултат‘‘ и те с радост да разкажат за моите режими.

 

 2. Как ще го постигнеш ‚, План на действие ”:

Най-важното, което трябва да запомните, когато правите какъвто и да е план, това е да сте максимално конкретни и точни.

Опцията ‘‘Аз искам да имам перфектно тяло с плочки‘‘  Но без да имаш ясен и конкретен ,‚ план за действие’‘, срок за изпълнението му и т.н. вероятно ще се овенчае с неуспех.

Каво представлява този план? Това са  Действията, които ще предприемете, за да постигнете своя успех.

  • Ще променя храненето си
  • Ще ставам по-рано с 1 час, за да имам време да тренирам
  • Ще намаля ходенето по дискотеки, за да ми останат повече пари за храна и спорт
  • Ще се заобиколя с повече хора в социалните мрежи, които вече имат плочки и ще следвам техните съвети и т.н.

3.Какво ще жертваш:

Често пъти, за да постигнем едно нещо трябва да се лишим от друго ‘‘не можеш да вземеш без да дадеш‘‘ Няма начин да имаш плочки на корема, но да не правиш коремни преси поне 3 пъти седмично, нали така? Тук трябва да жертваш част от свободното си време през седмицата. Какво е това нещо, което ще жертваш в името на своя успех?

4.Пречките по пътя и как да ги разрешиш:

Това са онези ‚препъни камъни‘, които винаги се появят пред нас. В Тора пише, че човек постоянно ще среща спънки и проблеми в това, което прави. Дори и това да е нещо, което му се отдава с лекота и в което е много добър. Пълнен ‘покой’ и ‘спокойствие’ ще има когато свърши земния ни път. Ако се зачетете в автобиографиите на едни от най-успешните хора в света ще видите, че всички, без изключение, са срещали големи препятствия пред себе си преди да постигнат своя невероятен успех.

Това е част от процеса и ако сме подготвени за него тогава няма от какво да се притесняваме.

Изяснете си добре какви са вашите препятствия на пътя ви в момента- запишете ги и ги обмислете много добре. ( фитнес залата е много далеч от вкъщи, обичам да ям сладко и това разваля режима ми, не обичам да пия вода и т.н. )

Анализирайте внимателно пречките по пътя си и една по една започвайте да ги отстранявате.

” За всеки проблем си има решение‘‘:

*Фитнес залата е далеч от вкъщи- ще тренирам у дома

*обичам да ям сладко- ще включа здравословни и диетични алтернативи на сладкото. Всяка нездравословна храна има здравословна алтернатива.

*не обичам да пия вода- ще включа повече билкови чайове- хем са полезни.

 

Успех!

 

Ако желаеш режим изготвен специално за теб пиши ми тук!  ♥

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *