5 грешки, които могат да попречат на тренировката ви без да го осъзнавате

Има някои прости правила, които е добре да спавате, за да извлечете максимума от тренировката си. Понякога хората правят действия, без да ги осъзнават и без да се замислят върху това, които усезаемо пречат на крайния им резултат. После се чудят, защо нещата не има се получават.

1. Неправилно хранене:

Всяка храна ( и течност) влияе по някакъв начин на организма ни след като попадне един път в него и тук няма никакво значение от колко калории се състои и дали ‚влиза‘ в калорийния ви прием за деня. Храни с висок гликемичен индекс ( захар, мед, бял хляб, бял ориз, сушени плодове, обикновени картофи, спагети, кус-кус, всичко което съдържа глюкоза) са крайно неподходящи за Преди тренировка. Освен, че храните с висок гликемичен индекс, приемани преди тренировка, намаляват отделянето на хормон на растежа, те също така пречат и на процеса на редуциране на мазнини. Някои хора често след консумацията на тези храни огладняват много по-бързо, чувстват умора от нестабилните нива на кръвната захар и остават без енергия, а това е пагубно за всеки трениращ.

2. Тренировка с Прическа или грим:

Този проблем засяга основно жените. Някога тренирали ли сте с грим или нагласена прическа? За кое да мислиш по-напред? За правилното изпълнение на упражнението или за това, че сте се наконтил и трябва да опазиш целия този труд? Моя съвет към вас е да не бъдете толкова суетни когато извайвате тялото си.

 За красиво и стегнато тяло трябва доста да се поизпотиш!

 Разбира се, едно червило или малко фон дьо тен (стига да не се разтича) никога няма да ви навреди, напротив. Но нека гримът, прическата и суетата  ви  останат на заден план за момента. Все пак го правите в името на това да изглеждате още красиви и по-секси.

 Запонете: не е толкова важно как изглеждаш в залата, по важно е как ще изглеждаш  извън нея ( на плажа например).

 

3. Неправилно облекло:

Едно от най-важното неща, за да протече тренировката ни успешно, е това как сме облечени. Дрехата трябва да ни е удобна, подходяща за зала или тренировка у дома, да се чувстваме комфортно в нея и да ни стои добре- да подчертава фигурата ни, не да я разваля. Подходящо подбраната дрехи може значително да подобри визията ви дори и да не сте с тяло на фитнес модел! Всичко което стяга, не ни харесва как ни стои, разваля ни фигурата и ни депресира излишно, само ще  създаде неудобство и ще искаме да приключваме колкото се може по-бързо с тренировката.

4. Неподходяща музика:

Влиянието на музиката върху човешкия организъм е известна още в далечното минало. От край време хората я използват за различни цели: преди нападение за повече мотивация и стимул, за лечение на различни  заболявания, при медитация, в допълнение към филмите, за да подсилят ефекта, за изчистване на съзнанието и много др. Някои учени дори смятат, че музиката може да лекува на ниво ДНК-а. Тя има физическо проявление върху този, който я слуша. Може да го накара да настръхне, да се разплаче, развесели, да промени пулса му, да вдигне адреналина му и т.н. Задължително условие, за да използвате максимума и при тренировка е да изберете музика, която ви тонизира, приповдига настроението, дава сила и тласък. В никакъв случай не слушайте балади! Това  ще помръчи настроените ви от там и тонуса ще намалее.

5. Използването на телефона:

Гледането на Фб, писането на съобщения или телефонните разговори със сигурност са причина номер 1 за провалената тренировка. Причината? Когато правиш нещо, трябва да си изцяло фокусиран в него- ‚тук и сега, в противен случай разпръскаш енергията си за други неща и така не можеш да дадеш 100% от себе си в тренировката и упражнението. Моя съвет е да оставяте телефоните си в гардеробчето ви с дрехи в съблекалнята. Това неусетно ще подобри резултатите ви. ♥

 

Ако желаеш Хранителен режим или Тренировъчна програма изготвени специално за теб ми пиши на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата  от ТУК или в сайта през контактната форма от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *