5 причини заради които пълнеем

Има различни фактори , които са свързани с излишните килограми:

1. ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

Пушачите обикновенно напълняват след като откажат цигарите. В такъв случай нормално е да се качат 2-3 килограма. Това може донякъде да се дължи на способността на никотина да ускорява обмяната на веществата. Когато пушачите откажат цигарите, те започват да изгарят по-малко калории. Това , разбира се, далеч не означава , че пушенето е нещо полезно, напротив. Бившите пушачи   често започват да ядат повече след като престанат да пушатат, защото усещат по-добре вкуса и аромата на храната

2. ПОЛ

Мускулите изпозват повече енергия от мазнините. И тъй като мъжете имат повече мускули от жените, те изгарят от 1о% до 20 % повече калорий  от жените в състояние на покой.

3. ВЪЗРАСТ

С възрастта масата на мускули намалява, а процентното съдържание на  мазнини в теглото се увеличава. Това води до забавяне на обмяната на веществата. Забавянето на метаболизма  впрочем е естествен процес при увеличаване на възрастта. Всички тези промени намаляват броя на необходимите калории. Ако с напредването на възрастта не намалите  приема на калории, то по всяка вероятност ще качите килограми.

4. ЛЕКАРСТВА

Кортикостероидите и някои антидепресанти също могат да повишат покачването на килограмите.

5. БОЛЕСТИ

Заболяванията, които водят до намаляване на вашата активност, също могат да създадат условия за натрупване на излишни килограми.

ДОБРАТА НОВИНА 

Въпреки, че излишните килограми са резултат от въздействието на комбинация от фактори, все пак най-важните причини са липсата на правилен хранителен режим и двигателна активност.Това са неща ,които много лесно могат да се променят.

Възприемайки по-здравословни хранителни и двигателни навици, ние можем да подобрим фигурата, здравето, тонуса  самочувствието си.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш * Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 * към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *