7 КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР НА ХРАНА

1. ЦЯЛОСТНИ

Както природата ги е създала , с всички ядливи части( зърното с триците, ябълката с кората /ако имате съмнения, че плода или зеленчука са с нитрати по-добре обелете и изхвърлете кората/, сурови зеленчуци вместо сокове. Цялостните храни снабдяват организам както с всички естествени хранителни вещества  едновременно, така и с жизнена енергия. При обработка на храната се нарушава целостта и и  на клетъчно ниво.

2. ПРЕСНИ, ЕСТЕСТВЕНИ, ИСТИНСКИ И ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ

Не консервирани, не замръзени, не плод на генно инжинерство, без химически добавки, оцветители, консерванти. Храните трябва да бъдат истински, а не имитации ( като маргарина или изкуствените подладители), за които е установено, че указват увреждащо действие върху здравето. Екологично чистите храни са и с по-добър вкус.

3. СЕЗОННИ

За да бъдем в хармония с околната среда, добра идея е да избираме летни храни през лятото и зимни през зимата. Плодовете и зеленчуците през съответния сезон са по-евтини и не са изгубили хранителните вещества като храните, транспортирани от далечни разстояния.Те имат и по-добър вкус.

4. МЕСТНИ

По-евитни, с по-добър вкус и освен това са и по-хранителни, защото са откъснати добре узрели и не са загубили хранителните си вещества при транспортирането си.

5. В ХАРМОНИЯ С ТРАДИЦИЯТА

Трябва да обърнете внимание на това с какво са се хранили вашите  предшественици и да внесете тези храни в сегашния си хранителен режим, може би с някои модификаций (по-малко сол, по-малко мазнини, по-малко захар).

6. БАЛАНСИРАНИ

Важно е да сте сигурни, че в храната ви има достатъчно белтъчини, въглехидрати, мазнинин и микроелементи. Също така да се спазва баланса между киселинни и алкални храни, както и  животински и растителни белтъчини. Включвайте в режима си храни с различни аромати, цветове и консистенция.

7. ВКУСНИ

Храната не може да бъде здравословна, ако няма добър вкус!

 

Ако икскаш Хранителен режим и/или Тренировъчна програма изготвени и съобразени с твоя вкус и възможности, можеш да се свържеш с мен, като ми пишеш на: poli@dailyfitchange.com или със съобщение на FB страницата ми от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *