Как да се справим с внезапни пристъпи на паника и страх без лекарства. ( паник атака)

 

Всеки един от нас е попадал в ситуация на внезапен страх, уплаха, паника. Понякога за това може да има явна причина: пътувате за работа и се сещате, че сте забравили ютията включена. Но има и случаи в които причината е неясна, а ситуацията необяснима. Както си вършите обичайните задължения и изведнъж ви обзема невероятно притеснение, последвано от физически симптоми като учестено сърцебиене, разтреперване, задушаване, световъртеж, затруднен говор и движения, пресъхнала уста, усещане за загуба на контрол, полудяване, блокирано съзнание или дори мисли че получавате инфаркт, умирате и т.н.

Един от въпросите, които задавам на моите клиенти преди да изготвя режим е: Имате ли здравословен проблем? И паническата атака присъства често в отговорите. Това неразположение засяга както жени така и мъже.

При хората при които тези симптоми се проявят често oбикновено лечението, което се преписва  е с различни анти депресанти и хапчета, които преспиват и успокояват. За човек който иска да спортува, да има енергия, да излъчва увереност и да се храни здравословно това се явява  голяма пречка.

Близо 50% от болестите по света са на психическа основна, останалите са на физическа. Проблема е че за човек ‚внушените‘ симптоми са също толкова реални като усещане, колкото и истинските. И това, че си внушава не променя кой знае колко ситуацията.

Как да се справим с внезапните пристъпи на паника и страх?

🔸Началната и може би най-важна стъпка е да осъзнаете, че пристъпите на паника идват ПЪРВО в мислите ни, и СЛЕД това се проявят със физически симптоми, а не обратното. Допуснете ли го в съзнанието си, ще го усетите и върху тялото си.

🔸Колкото повече се фокусирате и съобразявате с този проблем, толкова по-често ще го срещате в живота си. Подготвяте се с хапчета, избягвате местата където вече ви се е случило подобно нещо или където има повече хора, за да не се изложите.

🔸Добре е да се информирате относно това, което преживявате, но прекаленото четене и вглъбяване в проблема, може сериозно да го задълбочи. Дори и при най-малкото неразположение вие ще разпознавате симптомите, за които постояно четете и се подготвяте и това ще се отразява негативно на вас.

🔸Внимавайте какво консумирате. Прекаляването с кафе, напитки съдържаши кофеин или бустери, енергийни напитки,  някои фет бърнъри  могат да повишават адреналина в тялото. Това може да повлияе негативно. Витамините и минералите на добавка също дават тонус. Имайте предвид, че консумацията на захар и захарни изделия засилват паническите състояния.

Храни, които действат успокояващо на нервната система са банани, печена тиква, полезни мазнини като авокадо, мазни риби или сурови ядки най-вече селен, плодове и зеленчуци, български билкови чайове

🔸Използвайте някаква техника тип медитация. Когато настъпи пристъпа на паника си представете как вдишвате през носа и усещате приятно ухание на рози и цветя, след това издишайте през устата като си представяте от тялото ви как излиза черен дим, който ви ‚пречиства‘ и ‚освобождава‘. Повторете няколко пъти, докато се успокоите.

🔸В пристъп на паника, страх и силни емоции човек създава голям обем от енергия с който след това му е трудно да се справи, защото тя му е непозната. Незнанието му за това какво се случва го обърква и кара да изпадне в още по-голяма паника. Вместо да се съпротивлявате на процеса, по-добре се отпуснете, така ще помогнете на тази енергия да се разсее по-бързо без да създава излишни проблеми.

🔸 💚Запомнете: Всяка негативна ситуация в живота, обръщайте в положителна и тя настина ще стане такава!💚  (Закон в природата и света.)

🔸При следващия път в който изпаднете в пристъп на внезапна, безпричинна паника и страх се отпуснете.

Страха и адреналина превърнете в смелост и увереност ( минуса да стане в плюс).

💚 Представете си как тази енергия ви дава сила и ви оживява, тонизира. Насладете и се, не се плашете от нея. Приемете я като нещо хубаво и пълзотворно.

С времето симпомите постепенно ще отшумяват и изчезнат.

Човешкото тяло има невероятни способности, от там идва и изразът ‚‘Б*г е вътре в нас. ‘

Според мъдреците в природата за всяка дадена болест има и дадено лечение. За всеки проблем има решение. Не случайно се казва, че учените са направили ‘откритие’.

От нас се изисква да го немарим, приложим, също да  изчакаме търпеливо, защото това е процес и отнема време.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *