ТЯЛО И ДУША. БАЛАНСИРАЙ, АКО ИСКАШ ДА СИ ЗДРАВ И КРАСИВ

Всеки знае, че човека се състои от тяло (материално) и душа (не материално). Тяло без душа е просто един труп.

Но 2-те по своята същност са абсолютно противоположни едно на друго, нищо че са поставени заедно. Едното трудно разбира другото.

Ако се опиташ да обясниш на един стол колко прави 5+5 той нищо няма да разбере, колкото и да се напъваш.

Душата иска да лети, да върви в посока нагоре- а тялото предпочита да си лежи, то е дърпано в поска надолу (земното притегляне) Нашата задача е да ги поставим в баланс и накараме да живеят в хармония.

Как да го направим?

Чуй нуждите на тялото си- но това не значи да ядеш и пиеш всичко, което ти се прииска, да не излизаш от дискотеките или да взимаш опасни наркотици. Тук става въпрос за това да се ГРИЖИШ за него.

♥ поддържаш го чисто, къпеш редовно, обгрижваш го с качествена козметика

♥ Храниш го със здравословна, подбрана храна

♥ даваш му спорт, движение

♥ снабдяваш го с питейна вода, билкови чайове

oбличаш го с красиви, стилни, не скъсани дрехи

следиш за здравословното си състояние- захар в организма, кръвно, болки на определени места, кариеси или симптоми на някакъв проблем и т.н.

Да се грижиш подобаващо за тялото ти е задължително условие, ако искаш да имаш здраве и щастие в живота си.

Kакто обръщаш внимание на тялото ( миеш зъбите, къпеш, подстригваш се) така също трябва да се погрижиш и за душата ( духовното, не материалното)

Пусни си хубава музика. ( песни за изневери, нещастна любов, раздяла не влиаят добре на човека, също и такива в стил ‘‘ох банана‘‘….‘‘хищна хиена‘‘ и подобни .)

Прочети някоя книга- нещо, което ти дава добро настроение, хубави емоции и светлина в живота ти.

‚‘ добрата Книга има силата да лекува ‚‘

Направи добро за някой- това дава истинско щастие и за 2-те страни- И на този който дава и на този, който получава.

Непоискано добро обаче може да се превърне и в зло- давай на хората които се НУЖДАЯТ от помощ.

Но да изпадаме в крайности и тук не е добре. Например, да угаждаш на всички пориви на тялото си.  Яде ти се вкусен десерт и бързаш към сладкарницата да се снабдиш с него.

Или да изпадаш и в крайност по отношение на духовните неща. Да се изолираш напълно от света далеч от хората в медитация или пък да спреш да гледаш външния си вид, здравето, парите, бизнеса и развитието си. Важна е златната среда.

 

Тялото се повлиява от душата. Те са взаимносвързани.

Човека е добре да се стреми да поддържа материалното: да изглежда добре, да се облича добре, да има хубав дом, красиво и здраво тяло,  но също така да отделя и голямо внимание и на духовното /душата.

Ако човек е вманиачен и фокуса му е само в материалното, духовността започва да му става чужда и скучна..

И вместо хармония се получава дисбаланс.

♥ Нашата задача е да свържем и сприятелим тези 2 противоположности и така да живеем в мир и щастие както със себе си така и със заобикалящия ни свят. 

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *