статия за жени

Женската психика и енергия са нещо много крехко.  Лесно се разклащат и хабят. Ако една жена не се чувства добре със себе си е добре да потърси  причината, която стои зад нейния дискомфорт. Може да е психическа: стрес, проблеми, пренатоварване  или физическа: липса на движение, лошо хранене, липса на течности. Може да е проблем в работата, с колегите, шефа, или в семейството например. Жените по природа сме по- грижовните създания от мъжете. Тревожим се по-често и повече за децата, за животните, за хората и за света ни изобщо. А тревогите ни остават без енергия и разстройват баланса ни.

Всичко това указва влияние на нашата визия, тонус и самочувствие. Жената обаче е длъжна да се грижи за себе си и това не е въпрос на суета или просто каприз.

Ако ти като жена не се чувстваш комфортно в семейната си среда, сред половинката, близките, децата ти, това се отразява и на хората около теб.

Какво може да се направи в тази ситуация, за да запазиш своята ценна енергия:

  • Да обърнеш поглед първо към себе си и да потърсиш кои са твоите грешки. Такива винаги има, друг е въпроса дали ще си ги признаем. Може би сме развили грешни навици на хранене или пък сме се оставили негативните качества в нас да надделеят и си го изкарваме на близките ни.

 

  • Да помислиш реално кой е източникът на това което ти се случва. В един спор или конфликт например монетата винаги има две страни и виновните винаги са двама.

Ако не се разбираш с някой в работата си, може би тона ти е малко по-твърд и хората не те разбират правилно.

В по-голяма част от времето хората не се разбираме, както трябва. Това което мислим и искаме да кажем не винаги се чува и изтълкува правилно от слушащия.

Или пък не отделяме нужното време на половинката си от там той/тя започва да се чувства изнервен и да се държи лошо с нас, а ние не разбираме какво се случва.

За Всяко  действие от наша страна има последваща реакция.

Често пъти както жените, така и мъжете се борим с неправилните неща в живота си от там изтича нашата ценна енергия. Ние буквално я попиляваме и в същото време затъваме надолу. Потопени в скандали, различни проблеми със съседите, съучениците, с близките си, с продавача в магазина, с шофьорите по улицата… Често се оказваме и в ситуации в които съдим хората , особено активни  сме в соц. мрежи.

 

Това обаче ни кара да живеем в постоянно недоволство, напрежение, трупаме ярост към нас самите и към света окол нас. Но вместо да виним другите за нашите си проблем е по-добре да се мобилизираме, да се стегнем и най накрая да вземем живота си в ръце, но по правилния начин.  Защото за всичко, което се случва в нашия живот сме си виновни ние.

Ние сме тези, които носим отговорност за това което мислим, говорим и вършим. Това е нашия личен избор.

Как да постъпим:

**Винаги се поставяйте на мястото на другия: никой не е станал зъл от добро

** Фокусирайте се върху хубавите неща в хората, които срещате, с които се разминавате по улиците и с които разговаряте

** помнете че всеки един от нас си има проблеми на главата и не винаги на човек му е лесно да е усмихнат, да е позитивен. Влезте в положението му и не приемайте лично това негово отношение към вас.

Зад намръщеното лице на всеки човек често стоят големи проблеми ( болест, безпаричие, разбито сърце ….!

Грижете се за тялото си. Стойте далеч както физически така и психически от нещата, които ви взимат от енергията, които ви разболяват и създават проблеми. стрес, лоша храна, много захар, мрачни мисли. Стойте далеч от излишъците във всичко.

Ние хората не можем да избираме трудностите и изпитанията, които съдбата ни е предвидила, но от нас зависи как ще реагираме на тях.

Ако сме позитивни, спокойни, с милосърдие в сърцето и душата живота ни ще бъде лесен и  щастлив. А точно това е пътя към здравото и красиво тяло пълно с енергия.

 

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *