Следвай правилния път

2-рата заповед  дадена на хората и първата ЗАБРАНА оставена от Б-г ( силата сътворила света и вселената)  преди хиляди години е свързана с храненето: ‚Не яж от забранения плод‘.

Още тогава сме имали инструкция, с която да разграничим полезното от вредното, доброто от лошото, светлината от тъмнината и т.н.

Желанията в нас са толкова силни, в материален план те НЯМАТ насита и удоволетворение. Искаш парче шоколад, но след като го изядеш искаш пак и пак и пак. Желаеш роклята от мола, купуваш я, но след това мечтаеш за следващата. Гладен си, нахранваш се, но за кратко време, след това отново искаш да ядеш.

Между другото хората, които се поддават на своите ниски страсти (чревоугодничество, разврат, гордост и др.)  се чувстват постоянно гладни.

Но света е така устроен, че ние можем да изпитваме истинско удоволствие и когато си поставяме и живеем в граници. ( разумни граници)

Едно от най-вкусните неща за мен, когато съм на по-стриктен режим е зелена ябълка със сусамов тахан. Нито обичам ябълки, нито съм голяма фенка на тахана, но поставена в ограничения  те стават по-вкусни и от шоколад.

Човекът е задлъжен да отделя правилното от НЕправилното, само така ще успее да постигне  здраве и хармония, както със себе си така и със заобикалящия го свят.

Как да го направиш? Стъпка по стъпка и постепенно. От малкото към голямото.

Започни с нещо минимално. Премахни газираното например. След това намали захарните, пърженото и т.н.

Ако успяваш да отделиш здравословно от вредно, добро от зло, ти ще ставаш силен човек, ще изграждаш красиво, здраво тяло и характер.

Ако го няма лошото, НЕправилното, НЕздравословното, правилното, доброто и здравословното няма върху какво да се проявят. *Светлината се откроява най-силно в тъмнината. *

Това е постоянна битка. Когато човек е свикнал с нездравословното хранене той се противи на промяната. Това е Като да светнеш лампата и да ти заблести силно в очите, а ти да си свикнал с тъмното. Появява се съпротива в теб.

Лошите неща в живота,  нездравословната храна дават възможност на човека да има своя ЛИЧЕН ИЗБОР.

Около 10% от болестите ни са по наследство, а  70-80% зависят от нашия начин на живот, които САМИ избираме.

 

*Живота иска от нас ние да се борим, да правим своите избори, да налагаме контрол над себе си. Това е работата, която трябва да свършим, за да живее истински здрави, щастливи и красиви.*

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *