Силата и величествеността в нас. Как да ги развием?

Един от най-големите недостатъци в човека е в това, че той не познава достатъчно самия себе си и се подценява. Ние не проумяваме същността си и живеем в заблуда.

Човека има необикновена сила заложена вътре в него, неизчерпаем ресурс от възможности. Той може да строи небостъргачи, самолети, градове, да присажда органи.  Историята показва, че можем дори да стигнем до Луната.

Всеки от нас е като мина пълна със злато и диаманти, но за да стигнеш и да се ползваш от нея трябва да се потрудиш.

Подценявайки себе си е все едно да мислиш, че брилянта е направен от кал. Но Те са с много различна стойност и ако си наясно с това, няма как да се подведеш в подобно нещо. Повечето от нас живеят в тотална заблуда  относно качествата, които имат. Ние не познаваме собственото си величие и сила.

Често чувам:

‘‘Здравословното хранене и живот не са за мен, а и нямам време за това ‘‘ ‚ ‘. Мечтая за плочки на корема, но нямам силата да ги направя‘‘. ‘‘Стар/а съм за красиво и атлетично тяло. ЕГН-ето си казва своето‘‘  И т.н. и т.н.

Как да развиеш силата в себе си?

  • Завинаги премахваш най-огромната заблуда в съзнанието си, че ти си дебел/а, (грозен/а) такъв е твоя ген- непоправим, това е твоята съдба и нищо не може да се направи от тук нататък. Това са погрешни вярвания.

*Най-впечатляващите резултати са именно на хора, които НЕ са имали красиви тела като по-малки. Те жадуват за успех-а и дават на 100% от себе си, за разлика от онези, които си изглеждат добре по природа.

 

  • Слагаш контрол в живота си. Отделяш здравословното от нездравословното, разумното от неразумното, това което те развива нагоре от това което те дърпа надолу (Виж предишната статия)

За хората които не умеят да се контролира  Б*г ( енергията творяща светове и вселени) дава кратък живот на земята, защото този човек реално само пречи, както на себе си така и на другите.

  • Трудиш се. Но тук не става въпрос за някакъв вид мазохизъм, а за полагане на усилия, които носят прогрес. Ако се оглеждаш само за лесния път увеличаваш неприятностите. Който търси само удоволствията от живота си, намира повече от страданията в него.

*Пиеш хапчета за отслабване, но си повреждаш черния дроб например или получаваш сърцебиене.

Взимаш стероиди за по-добър ефект, но резултата ти е временен. А след това разваляш още повече формата си и от преди тях.

  • ‚Лошите‘ неща в живота ни всъщност са за добро. *ВСИЧКО, което ни се случва е ЗА ДОБРО*

Те ни укрепват, помагат ни, тласкат ни към развитие. Най-вече в моментите, в които нещо не ни достига и сами не можем да го направим. *Човека в труден момент разгръща най-големия си потенциал.*

Разболяваш се от лоша болест, но след това започваш да внимаваш с какво се храниш, какво пиеш, спираш цигарите. Така всъщност ти възвръщаш хармонията в живота си.

Твоите съученици те Обиждат те, че си дебел и това те стимулира да започнеш със спорт и да спреш вредното сладко, което на всичкото отгоре прави и кариеси.

Нашия ‚враг‘ е наш СЪТРУДНИК, той ни помага, а не ни пречи. Прави ни по-силни.

  • Имай вяра че нещата ще ти се получат. Не мисли логично, просто вярвай. ВЯРАТА е по-силна от логиката. ( това е божествената енергия вътре във всеки един от нас) Логиката те ограничава и понякога пречи. Вярата е безгранична.

‘Аз съм на 30 години, никога не съм спортувал/а и логично няма да се справя, това не е за мен.‘ мислят много хора.. Но всъщност същия този човек, ако се захване с тренировките и оправи храненето буквално за дни ще има резултати, точно защото тялото не е свикнало на това и много бързо се повлиява.

Диамант намерен в калта е мръсен неугледен, но като го почистиш виждаш блясъка и красотата му. Същото е и с нас хората и разкриването на потенциала ни. Намирането на златната мина и диаманта вътре в нас изисква работа. В училищата не учим за това как да развиваме духа си  (мислите, емоциите. ). Дори самата дума дух/ духовно на някои хора звучи малко налудничево и неразбираемо. Да се развиеш в тази посока е твоя задача. Някои преминават през цялото си съществуване без да опознаят себе си. Това е жалко, защото когато ти започнеш да опознаваш себе си, тогава и почваш да намираш пътя към здравето и щастието.

Няма невъзможни неща, всичко е постижимо в живота ни. Един човек има силата  да промени не само себе си, но и своя квартал, град, държава. Един човек може да промени целия свят, а камо ли да не може да постигне красиво, здраво тяло и щастие в живота си.

Още полезна информация можеш да научиш като поръчаш ® Наръчник за Красиво и здраво тял🍏 ®  към Хранителния режим или Комбинираната програма.

Ако искаш режим изготвен за теб или просто съвет или подкрепа пиши ми на: poli@dailyfitchange.com, със съобщение на страницата от ТУК, или през контактната форма на сайта от ТУК.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *