Влюби се в себе си

Влюби се в себе си.

Прави нещата, които те развиват

Живота не е само удоволствие и кеф, не е това идеята му. От една страна е важно да правим каквото обичаме и в което сме силни, но от друга се налага понякога и да излизаме от зоната си на комфорт. Да полагаме усилия и да правим и нещата, които не са ни чак толкова приятни, но знаем, че те ще ни развиват във времето и са за нашето най-висше благо. Постигай баланс между разума и сърцето.

Заобичай се безусловно

Повечето хора обичат себе си и другите на първо място чрез егото, но това е обратното на безусловната любов. Егото слага преграда между човека и Б-г и рано или късно носи проблеми със себе си. Безусловната любов няма причина, за да съществува. Ти просто обичаш- другия/та, себе си такъв какъвто е/си без условия. Ако имаш целулит- предприеми действия, за да го  намалиш или премахнеш. Ако ти е трудно или не ти се занимава, тогава просто го приеми със спокойствие. Почти всяка жена има такъв, а и много от мъжете не го забелязват. Заобичай се безусловно, това ще ти донесе истинско  спокойствие и хармония.

Грижи се за себе си

Човека има задължение да се грижи както за физическото, така и за емоционалното си, ментално състояние. Сложи контрол върху храната, течностите, думите, мислите, емоциите си. Това определя целия ти живот, визия, пари, здраве.

Ти можеш да спазваш перфектния режим с най-качествената храна на света, но ако душата ти страда, това неминуемо ще се отрази и във физическото ти тяло.

Винаги избирай най-доброто

Най-добрата храна,

най-добрата козметика,

най-добрата среда,

на-добрия режим или инструктор.

Не бъди пестелив по отношениe на теб самия. Не казвам да изпадаш в крайности и да ядеш само сладолед от гъши дроб за 200 евро. Идеята по-скоро е да подбираш внимателно, защото става въпрос за теб- твоето здраве, самочувствие, вътрешно усещане и красота.

Уважавай се

Ако ти не уважаваш себе си и другите няма да го правят. Такива са законите в природата, така е устроен света. Без значение на нас дали ни харесва или не. Те си работят. Ако ги спазваш си щастлив, а ако не- си нещастен и се чудиш ‚защо все на мен?‘

 Преодолей страховете си

Най-лесния начин да се избавиш от един страх е като го преодолееш. Хората, които не вярват в Б-г изпитват много повече страх от тези, които вярват.

”Всичко което някога си искал е от другата страна на страха.” Живота обича смелите. Ти избираш дали просто така да съществуваш и монотонно да си минат дните ти и живота да ти се изплъзне или най-накрая е дошло времето да започнеш живееш. Да разгърнеш себе си, потенциала който имаш, да стъпиш в силата си и да  засветиш, като развиваш талантите които Г-д ти е дал и с които ще помагаш на света и хората.

Няма другите всичко си ти

Когато се появява проблем пред теб, колкото повече поглеждаш навътре в себе си, толкова по-реално ще виждаш и ще си обясняваш  заобикалящия те свят и случващото се.

Хората са огледало на нас. Г-д е измислил гениален начин, за да ти подскаже къде са слабите ти места.

Факта, че един и същи човек може в теб да предизвика определени емоции, а в някой друг човек да не предизвика абсолютно нищо, достатъчно говори че проблема не е в човека, а в начина по който ТИ го възприемаш.

Който гледа навън спи, който гледа навътре се събужда.

Не си проспивай живота. Излез от състоянието на жертва. Колкото повече стоиш там, толкова по-нещастен ще се чувстваш.

Ти си тук на тази земя, да за да бъдещ в радост, а не в страдание. Г-д/ Съдбата не те наказва, сам си го причиняваш.  Твоята мисия е щастие.

 Не бягай от трудностите

Трудността е пътя към успеха. Понякога тряба да минеш през тъмнината, за да стигнеш до светлината.

Ще падаш, ще ставаш…. Таква е процедурата. За да се качиш на най-високия етаж на сградата първо ще се наложи да минеш през най-ниския. Дори и да решиш да използваш самолет, ти пак ще тръгнеш най-отдолу. Не бягай от трудността.

Г-д дава награди на нас спрямо усилията, които сме положили.

Повярвай в себе си

В трудния момент човека често прибягва до храна, наркотици, алкохол, анти-депресанти- но това само задълбочава проблема.

Ако си мислиш, че нямаш силата да се справиш с нещо което преживяваш- грешиш. Това просто отразява, че ти нямаш достатъчно  вяра в самия себе си и трябва да работиш в тази посока.

Запомни, че  Г-д никога не дава на човека нещо, с което той да не може да се справи. Неизменим закон в света ни.

Любовта ще спаси света, хората и теб.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *