Кой в действителност е виновен за моите проблеми част 2

 Кой е виновен за моите проблеми? част 2

 Има 2 вида отговорности:

*Ти разбираш за своята грешка и започваш всичко наново.

Промени нещо и ще се оправиш. Нови мисли и действия- нови резултати. Все едно започваш отначало. Разбрал и осъзнал си твоята грешка. Каквото било си остава в миналото. Ти вече си нов човек.

*Хората са твое огледало. Ако има нещо което ти ПРЕЧИ в другия това е защото ТИ имаш в теб от същото. ”Ако виждаш зло в някой, подобно зло имаш и в себе си”

Ти НЕ си  изчистен именно от качеството, което те дразни в другия, дори и на момента да не го осъзнаваш. То и за това ти пречи така силно. Може да го имаш в себе си в съвсем малки количества, а в другия/та да го виждаш в по-големи размери, но и ТИ го притежаваш вътре в теб.

Света е огледало, Г-д ти показва, за да се огледаш в него, да  забележиш недостатъка си и да се поправиш.

Той ни изпраща хората, които ни дразнят, за да се видим как изглеждаме отстрани.  Така те насочва върху какво трябва да работиш, и какво да чистиш в теб самия. За това е дошло и в живота ти. Всичко идва от Б-г и той, за да ти показва нещо, значи има причина за това.

Благодари за него и започни да се променяш, защото именно това ПРЕЧИ на теб и на твоя успех. Държи те в страни от  щастието.

Виждаш някой взима наркотици и си мислиш, че това е неправилно и той/ тя е лошия. Това може дори да те озлоби. Но ти пушиш цигари, ядеш сладко или пиеш вино всяка вечер. И 3-те са форма на зависимост.

Целта ни е да се поправяме и изменяме и това, което ни се показва и ни пречо и ДРАЗНИ не е случайно.

Света е реалност. *Целия свят е създаден за мен*

На теб няма да ти се показва нещо, което НЕ ти трябва. Във вселената няма нищо излишно или СЛУЧАЙНО.

Това е правилния поглед върху живота, така го управлява самия Създател. Дали ще се СЪБУДИШ за тази истина вече е отделен въпрос. Всеки има своя личен избор.  Има хора които проспиват целия си живот НЕ забелязвайки знаците, потъвайки в собствените си страдания и неразбирания.

Виждаш някой, дразните те…

Какво да направиш в този случай?

Това е И твоя проблем

Потърси същото качество в себе си.

Признай го и се разкай за него

Кажи на Г-д ( енергията и силата създала вселената и хората), че си разбрал какво ти показва, ако е нужно го помоли за помощ- не се моли на ангели, архангели или предмети направени от човека.

Ако не разбираш попитай, защо виждаш това.

Г-д няма да те постави в ситуация, която е ненужна за тебе или в която не се крие урок за теб.

Помоли го да ти помогне да изчистиш ненужното, кажи му че ще бъдеш по-добър, разбрал си урока. Извини се. Спазвай думата си.

Благодари на човека -огледало, не го обвинявай. Той е ключов момент в твоето осъзнаване и израстване. Този човек прави нещо за да може ТИ да видиш нещо за себе си, което ти е много важно.

Почувствай, че той вече не ти пречи.

Ако ти се изчистиш от своето лошо качество и човека, който те дразни също ще се промени, колкото и да ти се струва невероятно. Той дори ще спре да извършва действията, които са те дразнели.

 Света е реалност. *Целия свят е създаден за мен*

Всичко, което виждаме е заради нас, даже не се знае кое точно е реалност. И ти можеш да влияеш на околните и средата не по малко от колкото те на теб.

Ти си творец на твоя живот.

Променяйки себе си, изменяш съдбата си.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *