Кой в действителност е виновен за моите проблеми част 2

 Кой е виновен за моите проблеми? част 2

 Има 2 вида отговорности:

*Ти разбираш за своята грешка и започваш всичко наново.

Промени нещо и ще се оправиш. Нови мисли и действия- нови резултати. Все едно започваш отначало. Разбрал и осъзнал си твоята грешка. Каквото било си остава в миналото. Ти вече си нов човек.

*Хората са твое огледало. Ако има нещо което ти ПРЕЧИ в другия това е защото ТИ имаш в теб от същото. ”Ако виждаш зло в някой, подобно зло имаш и в себе си”

Ти НЕ си  изчистен именно от качеството, което те дразни в другия, дори и на момента да не го осъзнаваш. То и за това ти пречи така силно. Може да го имаш в себе си в съвсем малки количества, а в другия/та да го виждаш в по-големи размери, но и ТИ го притежаваш вътре в теб.

Света е огледало, Г-д ти показва, за да се огледаш в него, да  забележиш недостатъка си и да се поправиш.

Той ни изпраща хората, които ни дразнят, за да се видим как изглеждаме отстрани.  Така те насочва върху какво трябва да работиш, и какво да чистиш в теб самия. За това е дошло и в живота ти. Всичко идва от Б-г и той, за да ти показва нещо, значи има причина за това.

Благодари за него и започни да се променяш, защото именно това ПРЕЧИ на теб и на твоя успех. Държи те в страни от  щастието.

Виждаш някой взима наркотици и си мислиш, че това е неправилно и той/ тя е лошия. Това може дори да те озлоби. Но ти пушиш цигари, ядеш сладко или пиеш вино всяка вечер. И 3-те са форма на зависимост.

Целта ни е да се поправяме и изменяме и това, което ни се показва и ни пречо и ДРАЗНИ не е случайно.

Света е реалност. *Целия свят е създаден за мен*

На теб няма да ти се показва нещо, което НЕ ти трябва. Във вселената няма нищо излишно или СЛУЧАЙНО.

Това е правилния поглед върху живота, така го управлява самия Създател. Дали ще се СЪБУДИШ за тази истина вече е отделен въпрос. Всеки има своя личен избор.  Има хора които проспиват целия си живот НЕ забелязвайки знаците, потъвайки в собствените си страдания и неразбирания.

Виждаш някой, дразните те…

Какво да направиш в този случай?

Това е И твоя проблем

Потърси същото качество в себе си.

Признай го и се разкай за него

Кажи на Г-д ( енергията и силата създала вселената и хората), че си разбрал какво ти показва, ако е нужно го помоли за помощ- не се моли на ангели, архангели или предмети направени от човека.

Ако не разбираш попитай, защо виждаш това.

Г-д няма да те постави в ситуация, която е ненужна за тебе или в която не се крие урок за теб.

Помоли го да ти помогне да изчистиш ненужното, кажи му че ще бъдеш по-добър, разбрал си урока. Извини се. Спазвай думата си.

Благодари на човека -огледало, не го обвинявай. Той е ключов момент в твоето осъзнаване и израстване. Този човек прави нещо за да може ТИ да видиш нещо за себе си, което ти е много важно.

Почувствай, че той вече не ти пречи.

Ако ти се изчистиш от своето лошо качество и човека, който те дразни също ще се промени, колкото и да ти се струва невероятно. Той дори ще спре да извършва действията, които са те дразнели.

 Света е реалност. *Целия свят е създаден за мен*

Всичко, което виждаме е заради нас, даже не се знае кое точно е реалност. И ти можеш да влияеш на околните и средата не по малко от колкото те на теб.

Ти си творец на твоя живот.

Променяйки себе си, изменяш съдбата си.

 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *