Тревожни мисли, как да ги спреш?

ТРЕВОЖНИ МИСЛИ, как да ги спреш?

Нашата мисъл е най-голямата ни сила. Над нея може да се постави само желанието.

Човека всъщност е НЕГОВИТЕ мисли и корена на живота му са те.

Ако ние знаем как да ги контролираме ще живеем добре.

Когато казваме ‚АЗ‘ това всъщност са нашите мисли и нашия вътрешен свят, който не се вижда отвън.

‚‚Невъзможно е да повлияя на своите трвожни мисли. Те се появяват в ума ми, не мога да ги спра.‘ казва някой. Но това не е вярно. Човека просто НЕ знае как да го направи.

Г-д (Вселенската сила) е ти е дал възможността да ги контролираш по същия начин по който го правиш с думите, с храната ти, с книгите които четеш, козметиката която използваш, местата на които ходиш, действията които предприемаш. Това е вид работа и е нещо на което можеш да се научиш.

Каквото чувстваш идва от мисълта ти. Kаквото мислиш, това ще чувстваш.

Мислите са или положителни или отрицателни.  Те показват духовното и енергийно ниво на човека и дали той се намира високо горе или ниско долу.

Твоите реакции към света и случващото се са най-точния показател къде си в момента.

Когато се появи някаква ситуация пред теб, автоматичната ти мисъл разкрива нивото на душата ти, възприятитето ти за света и вярата, която имаш към С-здателя и живота.

Реакцията с любов е най-високата, това е и нивото, към  което е добре да се стремим.

Има хора които виждат минус във всичко. Те са постоянно недоволни, мрънкат, неблагодарни са ,,Можеше да е повече‘‘. Все са в очакването, че нещо НЕ хубаво предстои. ‚Тази работа няма да се получи, ще ми откажат, знам си го‘, ‚сигурно няма да има място на паркинга‘.

”Намерих 10 лв, е ако бяха 50 щеше да е по-хубаво”.

Ако видят бягащ човек на улицата ще решат че е крадец, а не някой, който закъснява за лекциите си в университета.

Тези хора преживяват провала  предварително, все едно едно вече се случва, нищо че в 99% от случите то никога не става по този начин.

Така живеят преобладаващата част от населението в света ни в момента.

Нашите мисли са това, което е света за нас.

Няма как да живееш положителен живот с негативни мисли!!!

Освен това, за да бъдеш настина щастлив, трябва да разбереш, че не е важно какво виждаш в живота си и какво се случва, а да НАМИРАШ + в него ВЪПРЕКИ всичко останало. На света няма хора без тревоги и проблеми…нищо че соц. мрежи друго показват.

Истински щастливия човек е този, който гледа с радостни очи на случващото му се каквото и да е то.

Така привличаш повече от това, което чувстваш, като магните.

Мислите ни имат творчески способности и ти се превръщаш в онова, което мислиш.

Да се подбират внимателно е фундаменетално важно. Грешните мисли предизвиква хаос в живота на хората и те не разбират защо това се случва. Обвиняват другите за собствената си неразбория, която тръгва от главата им.

Нашето поколение е много тъжно и страда през повечето време, това е изпитание. По-голямата част от ежедневието си човека прекарва потънал в негативните мисли, а би трябвало съотношението да е обратното.

В преобладаващата част от живота си да си в положително настроение и радост- имаш всички дадени инструменти за това, друг е въпрос дали ще ги използваш.

Поправи мислите и живота ще те последва. – като Ефекта на пеперудата.

Има хора които казват ‚Аз съм добър човек, не знам защо ми се случват недобрите неща? Колко несправедлив е живота.‘

Когато надникнеш в ума на тази душа обаче разбираш, че нещата стоят по съвсем различен начин. Тя съди останалите, упреква ги, пожелава им не хубавото и се озлобява особено, ако са я засегнали по някакъв начин. Истински добрия човек вижда позитивното в другите и в живота.

Ако ти имаш злобни мисли, значи не си добър човек. Добър човек не може да има злобни мисли. Излез от тази заблуда.

 

Как да сложиш контрол ?

-Запитай се какво ти дава трвогата която усещаш на момента? Ако е само СТРЕС няма смисъл от нея. Ще става по-лошо след това.

99% от страховете идват от въображението ни и са ФАНТАЗИИ със знак минус. То винаги излиза от границите на реалността.  Неговата цел е да те отдалечи от хубавото. Да те държи в мрака, неистината, лъжата. Такава е природата му.

 -намирай + на всичко ‚негативно‘ което виждаш. Това се тренира като мускул. В началото изисква усилие и постоянство, но в един момент става като твоя 2-ра природа- неосъзнато, автоматично. Превръща се като част от теб и твоето ВЯРВАНЕ и спомага за

по- спокойното виждане и приемане на случващото в света.

-Първата мисъл която дойде в ума ти НЕ е под твой контрол, но от 2-рата натам силата е в теб. Пускаш ТВ и виждаш реклама на любимия ти шоколад, а ти си на режим. Не можеш да забраниш да рекламират захарни изделия по ТВ, но можеш да сложиш контрол над себе си с последващите стъпки, които ще направиш. Господаря си ТИ.

-Сложи фокус на мисълта и виж успеха преди да си го постигнал.  Фокуса дава възможност да се надскочат границите на природата, това е мощен инструмент. Например има хора, които могат да четат мисли като се съсредоточа или други, които чупят камък с ръце. Използвай го правилно и за добро и ще се удивиш.

– Негативните неща влизат в ума ти, защото ТИ си им оставил празно пространство в което да се настанят .Всяка лоша мисъл, разговор, случка, енергия е защото има пустота и празнота. Вселената не търпи празно пространство. –така я е направил С-здателя. Където има такова място, няма Б-г и там идват лоши неща. Човешкия мозък ни е даден, за да работи и да го използваме за ДОБРО. Имаш празнини, защото мислиш НЕ за това, за което трябва. Запълвай разумът си с мъдрост, знания, и новите неща  които те издигат. Развивай твоята мисия. Така няма да оставяш пространство за негативните неща.  Посредствени разговори за храна, сън, дрехи, интимни отношения само атрофират мозъка и правят място за негативното.

Добрите мисли ще дадът хубави и качествени плодове.

Мисли добро и ще бъде добро, не чакай обратното.

 

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *